Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
5 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Κατάργηση του εισαγγελέα Διαφθοράς θέλει ο Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάργηση του εισαγγελέα Διαφθοράς θέλει ο Γεωργιάδης

«Γιατί πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα; Για να είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι των δικών σας ιδεών, των δικών σας μεθοδεύσεων, του δικού σας άθλιου χαρακτήρα δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να φέρουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας. Διότι αυτό έχει γίνει τώρα» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης συντασσόμενος με το δόγμα Βορίδη για θεσμικά μέτρα αποτροπής της επαναφοράς της Αριστεράς στην εξουσία. Παράλληλα ζήτησε την κατάργηση του θεσμού του εισαγγελέα Διαφθοράς συνεχίζοντας τις επιθέσεις του στην Ελένη Τουλουπάκη.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους για τα δεδομένα της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Άδ. Γεωργιάδης επανέφερε τις απειλές του για ειδικά δικαστήρια για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του άρθρου 86 για την ευθύνη των υπουργών. «Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να σας αποδείξω ότι το άρθρο 86 μια χαρά μπορεί να κλείσει φυλακή και υπουργούς και πρωθυπουργούς, αν έχουν παρανομήσει, και δεν χρήζει καμίας αναθεωρήσεως» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά απειλώντας ότι «θα δείτε στο επόμενο Κοινοβούλιο πώς θα γίνει χρήση του άρθρου 86 και δεν θα γλιτώσει κανένας».

Ο Άδ. Γεωργιάδης ανάλωσε τον χρόνο της παρέμβασής του μιλώντας για το τμήμα της διοίκησης και της Δικαιοσύνης αποκλειστικά στο σκάνδαλο Novartis φανερώνοντας την αγωνία του για το ζήτημα. Ζήτησε την κατάργηση του θεσμού του εισαγγελέα Διαφθοράς υποστηρίζοντας ότι είναι «πολιτικό πρόσωπο», καθώς αποτελεί «κυβερνητική επιλογή», και επανέλαβε τις κατηγορίες του προς την Ελ. Τουλουπάκη για υποτιθέμενες «παρανομίες» στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, ιδιαίτερα σε σχέση με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη.

"Φρουζής, ο αθωότερος των Ελλήνων"!

Ο Άδ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis σχολιάζοντας ότι «δεν ξέρω για καμία καταδίκη», ενώ δεν απέφυγε να επισημαίνει ότι ο Κώστας Φρουζής έχει αθωωθεί από τα δικαστήρια σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό υποστηρίζοντας ότι... «το κεντρικό πρόσωπο της θεωρίας Novartis έχει ελεγχθεί ήδη σε εφετειακό βαθμό από ένα δικαστήριο που λέει ότι είναι ο αθωότερος των Ελλήνων»! Επιπλέον κατέφυγε σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους ως «φασίστες πραγματικούς» εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την πρωτοφανή υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, αθωώθηκε ο Φρουζής

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης αμφισβήτησε την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis επικαλούμενος κι αυτός την αθώωση του Κ. Φρουζή. Υποστήριξε ότι υπάρχει «ένα κυβερνητικά οργανωμένο, ελεγχόμενο και διατυμπανιζόμενο πολιτικά παραδικαστικό δίκτυο, το οποίο βεβαίως βασίζεται στα πρόθυμα συντηρητικής καταγωγής συνεργεία που εφάπτονται με το βαθύ κράτος» προσθέτοντας ότι αυτά τα πρόσωπα «έχουν προσφέρει παλαιότερα τις υπηρεσίες τους αλλού, τις προσφέρουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πάντα πρόθυμα να προσφέρουν και στο μέλλον υπηρεσίες, αλλά θέλω να ελπίζω ότι αυτές δεν θα γίνουν δεκτές».

Παρασκευόπουλος - Χριστοδουλοπούλου: Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης Νίκος Παρασκευόπουλος επέκρινε τον Άδ. Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή επίθεση κατά εισαγγελέως» τονίζοντας ότι «είναι μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με έναν πρωτοφανή στιγματισμό ενός προσώπου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου αναρωτήθηκε: «Αυτή η αμφισβήτηση της νομιμότητας με μηνύσεις, με απειλές κ.λπ. είναι παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης;» και παρατήρησε ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Έθεσε όμως το ερώτημα: «Τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν αυτά τα πρόσωπα γιατί συνδράμουν αυτήν την ιστορία; Γιατί αμφισβητούν τους νόμους που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι να εφαρμοστούν;»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε ότι «πολλοί εξ όσων βρίσκονται σ’ αυτήν την αίθουσα σήμερα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και πώς αυτή ασκείται. Ας πάψει, επομένως, η υποκρισία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού παρατήρησε ότι «είναι προφανές ότι η εκτελεστική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο των δικαστών», πρόσθεσε όμως ότι η νομοθετική εξουσία «έχουσα, μάλιστα, άμεση λαϊκή νομιμοποίηση πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να επικρέμαται επ’ αυτής η δαμόκλειος σπάθη τρίτου, εν προκειμένω της δικαστικής εξουσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL