Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Προειδοποιήσεις Πρ. Παυλόπουλου για την άνοδο της Ακροδεξιάς της Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προειδοποιήσεις Πρ. Παυλόπουλου για την άνοδο της Ακροδεξιάς της Ευρώπη

«Κανένας πραγματικός Ευρωπαίος δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν έβλεπε τον κίνδυνο» προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής για τον Ρήγα Φεραίο αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ενίσχυση στις επικείμενες ευρωεκλογές «μορφωμάτων λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του φασισμού και του ναζισμού και υπονομεύουν ευθέως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Μάλιστα, ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι μαζί με την Ευρώπη «απειλούνται η Δημοκρατία και η ελευθερία» και συνέδεσε τους αγώνες του Ρήγα Φεραίου για την ελευθερία των Ελλήνων, αλλά και των άλλων λαών, με το σήμερα επισημαίνοντας ότι το έργο του Ρήγα μπορεί να αποτελεί «το λίκνο αρχών και αξιών που πρέπει να μας εμπνεύσουν να υπερασπιστούμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Ν. Βούτσης: Ο Ρήγας ως σημείο αναφοράς

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι η δράση του Ρήγα Φεραίου αποτέλεσε «σημείο αναφοράς» σε όλες τις φάσεις και τους αγώνες της Ιστορίας της χώρας μας ξεκινώντας από την πολιορκία του Μεσολογγίου και τους προμαχώνες που πήραν το όνομά του και φτάνοντας μέχρι την αντιδικτατορική φοιτητική νεολαία, που επίσης πήρε το όνομά του.

Το όνομα του Ρήγα Φεραίου πήραν ακόμα σύλλογοι που πάλευαν για τις δημοκρατικές κατακτήσεις στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, αλλά κι ο λόχος εθελοντών που πολέμησε στην Ισπανία κατά του φασισμού και των δυνάμεων του Φράνκο. Το όνομα του Ρήγα Φεραίου ενέπνευσε και αντιστασιακές ομάδες κατά της ναζιστικής Κατοχής, μεταξύ των οποίων και τον ΕΛΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL