Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Αλλοπρόσαλλη η στάση σας, θυμίζετε τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Αλλοπρόσαλλη η στάση σας, θυμίζετε τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού (Video)

Για αλλοπρόσαλλη θέση της ΝΔ αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, παραλληλίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο του Εδεσσαϊκού. «Mήπως θέλετε να ξαναφτιάξουμε το Σύνταγμα; Έχετε λογική ρώσικης ρουλέτας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.https://www.youtube.com/embed/bzain3WTkdY?showinfo=0

«Εμφανίζεστε σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που είναι στην επικαιρότητα εδώ και δύο χρόνια, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με μία θέση που δεν καταλαβαίνω» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και εξήγησε:

«Πριν 2,5 χρόνια ξεκινήσαμε τη διαδικασία της συζήτησης και προτείναμε η εκλογή του ΠτΔ να αποσυνδεθεί από την πιθανή διάλυση της Βουλής. Τότε ρίξαμε την ιδέα στην τρίτη εκλογή, την άκαρπη, να υπάρχει απευθείας εκλογή από το λαό. Μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση καταλήξαμε σε μία παρεμφερή πρόταση. Όταν είπαμε στην τρίτη άστοχη διαδικασία ψηφοφορίας από το λαό διαφωνήσατε, είπατε όχι, όταν είπαμε όχι στην τρίτη άστοχη ψηφοφορία εκλογή από το λαό μετά από έξι μήνες, υιοθετήσατε την πρώτη δική μας άποψη. Μετά από μία εβδομάδα έρχεστε στο βήμα της Βουλής λέτε "ούτε αυτήν την άποψη έχουμε, ούτε τη δικιά σας έχουμε, δεν έχουμε άποψη. Λέμε ενδεχομένως να πάμε στους 151, να πάμε σε μία τρίτη εκλογή". Αυτό δεν είναι θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, ενδεχομένως είναι στάση και θέση του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού. Είναι ανερμάτιστη, αλλοπρόσαλλη και στο πόδι η θέση και η στάση σας για τη συνταγματική αναθεώρηση» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL