Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Αρνητική έκπληξη στην κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνητική έκπληξη στην κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ

Αρνητική έκπληξη προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει το σκεπτικό της απόφασης.

«Πιθανολογώ ότι θα δεχτεί σφοδρότατη νομική κριτική» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και μετέφερε την σκέψη της κυβέρνησης για επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης έτσι ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή όλα τα πεδία, όλες οι λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση του πόθεν έσχες.

Αναλυτικά τι είπε ο Δ. Τζανακόπουλος:

«Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ, οφείλω να σας πω ότι επισήμως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση. Αυτό το οποίο υπάρχει είναι μία άτυπη –θα έλεγε κανείς- ανυπόστατη περίληψη της απόφασης, που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΣτΕ, περίληψη η οποία δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση από καμία δικονομική διάταξη. Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης και με δεδομένο ότι πλέον τη γνωρίζουμε, έστω και με αυτόν τον άτυπο τρόπο, οφείλω να σας πω τα εξής. Μου προκάλεσε και μας προκάλεσε αρνητική έκπληξη, βεβαίως, η συγκεκριμένη απόφαση. Αποτελεί μια νομολογιακή στροφή και την ίδια στιγμή θεωρώ, πιθανολογώ ότι θα δεχθεί σφοδρότατη νομική κριτική. Αυτό, όμως, ας περιμένουμε μέχρι να πάρουμε και το σκεπτικό της απόφασης στα χέρια μας για να δούμε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ στη συγκεκριμένη απόφαση. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει η σκέψη για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή και όλα τα πεδία, οι λεπτομέρειες δηλαδή, για τη συμπλήρωση του πόθεν έσχες».

Δυσαρέσκεια Δ. Παπαγγελόπουλου - Ν. Βούτση

Στο ίδιο κλίμα χθες τόσο ο πρόεδρος της Βουλής όσο και ο αναπλ.υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους  για την απόφαση του ΣτΕ.

Αναμένω να ενημερωθώ επίσημα, φοβάμαι όμως ότι η δικαιοσύνη θα εκτεθεί, σημείωσε για την απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Την αρνητική του έκπληξη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Παράλληλα δηλώνει ότι αναμένει την επίσημη απόφαση προς μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL