Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.6°C18.2°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.6°C18.0°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.0°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C12.3°C
0 BF 100%
Κ. Γαβρόγλου: / Κ. Γαβρόγλου: Έλεγχος στις αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: / Κ. Γαβρόγλου: Έλεγχος στις αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου

Την πολιτική βούληση να σταματήσει να βρίσκεται εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις αναγνωρίσεις από τον ΔΟΑΤΑΠ μεταπτυχιακών από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά. Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι σε λίγες εβδομάδες θα κατατεθεί νόμος που «θα καθορίζει με μεγάλη αυστηρότητα» τα ζητήματα που σχετίζονται με τα μεταπτυχιακά, ενώ, ως προς τα υπόλοιπα, «θα δοθούν στα πανεπιστήμια η αυτοτέλεια και αυτονομία που πρέπει».

Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι κατά τη διερεύνηση του ζητήματος αυτού «έχουμε βρει πράγματα, που δεν είναι καλά πράγματα», κάνοντας λόγο για «θέματα εκτός ακαδημαϊκής ηθικής τάξης». Ο Κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ότι έχουμε να κάνουμε «στην καλύτερη περίπτωση με πράγματα που δεν μελετήθηκαν τόσο πολύ, στη χειρότερη περίπτωση, με πράγματα που είναι παράνομα».

Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αναδιάρθρωση του ΔΟΑΤΑΠ και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού του καθεστώτος, ενώ ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεών του με τον Κύπριο ομόλογό του το ζήτημα των κυπριακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που συνεργάζονται με ελληνικά πανεπιστήμια για εξ αποστάσεως προγράμματα.

«Πρέπει να υπάρχουν αναγνωρίσεις χωρίς σκιές»

Ο Κ. Γαβρόγλου σχολίασε ότι «πρέπει να υπάρχουν αναγνωρίσεις χωρίς σκιές», παρατηρώντας ότι το υπουργείο Παιδείας δεν είναι αντίθετο με τα εξ αποστάσεως προγράμματα, αλλά «όχι χωρίς κανόνες». Ο Κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε επίσης ότι οι κανόνες αυτοί «δεν πρέπει να καθορίζουν τα πάντα και να είσαι από πάνω τους για να δεις αν τους ικανοποιούν ή όχι», κάτι που όμως χρειάζεται μια «νέα ακαδημαϊκή ηθική».

Σχετικά με το ζήτημα της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων, ο Κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι «η εξωστρέφεια σήμερα υπάρχει στα πανεπιστήμια, έχουμε τεράστια έσοδα από την Ε.Ε. με βάση ανταγωνιστικά προγράμματα», τονίζοντας ότι «το θέμα δεν είναι με ποιον τρόπο, στραμπουλίζοντας την ακαδημαϊκή δεοντολογία, θα φέρνουμε λεφτά στο πανεπιστήμιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL