Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Αιχμές Καμμένου για την αναβολή της δίκης Κουρτάκη - Τζένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιχμές Καμμένου για την αναβολή της δίκης Κουρτάκη - Τζένου

Την έντονη αντίδραση του Π. Καμμένου, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου, καθώς και για τον δικηγόρο τους, Μ. Βορίδη, προκάλεσε η αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου της δίκης των υπευθύνων του ομίλου “Παραπολιτικά” που επρόκειτο να δικαστούν χθες με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Άμυνας.

Η αναβολή δόθηκε καθώς απουσίαζε ο συνήγορος του Γ. Κουρτάκη, Μ. Βορίδης, λόγω παρουσίας του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν ο Π. Καμμένος και ο Παν. Τζένος με τον συνήγορό του Μ. Ζαφειρόπουλο ο οποίος εκπροσώπησε και τον δεύτερο κατηγορούμενο. Η αναβολή δόθηκε καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου χαρακτήρισε την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους, ενώ με την αναβολή συντάχθηκε και ο εισαγγελέας.

“Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά, αφού συνεχίζουν να εξυβρίζουν, αφού ζήτησαν τριήμερη παράταση για την εκδίκαση της υπόθεσης, εν γνώσει τους ότι ένας εκ των δικηγόρων τους δεν θα μπορούσε να παραστεί γιατί είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Κουρτάκη ‘έκαναν το κουνέλι’", τόνισε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι οι δύο δημοσιογράφοι “αποφεύγουν να δικαστούν από τον φυσικό τους δικαστή, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να συκοφαντούν και να απειλούν”.

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στον συνεργάτη του Γ. Κουρτάκη, Αιμ. Κοτσώνη, ο οποίος είναι κύριος κατηγορούμενος για την υπόθεση “Noor 1”. Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι “οι φιλικές του παρέες, οι συνεργάτες τους θέλουν να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη, για να μπορέσουν μέσω των απειλών, των εκβιασμών, των συκοφαντικών σχολίων, να προσβάλουν, χρησιμοποιώντας ακόμα και παιδιά, εμένα και την οικογένειά μου”.

Π. Τζένος: "Περιμένουμε και τα τανκς"!

Ο Π. Τζένος δήλωσε ότι “έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας” συμπληρώνοντας ότι “περιμένουμε και τα τανκς”. Ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα μέσω Facebook ισχυριζόμενος ότι “η χούντα Τσίπρα - Καμμένου ξαναχτύπησε, ας στείλουν όποιον θέλουν, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι".

Τροπολογία από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Αν. Λοβέρδου, προανήγγειλε κατάθεση τροπολογίας για κατάργηση του αυτόφωρου για τα αδικήματα που τελούνται διά του Τύπου. Επίσης οι δύο ευρωβουλευτές της, Ν. Ανδρουλάκης και Ε. Καϊλή, κατέθεσαν ερώτηση για τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων, αλλά και την υπόθεση του Αν. Πετρουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL