Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Με εισηγήσεις για πρόταση μομφής προσέρχεται σήμερα / "Σημαιοφόρος" των καναλαρχών και στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με εισηγήσεις για πρόταση μομφής προσέρχεται σήμερα / "Σημαιοφόρος" των καναλαρχών και στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ακόμη και με το "χαρτί" της πρότασης μομφής προσέρχεται στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκης, με βασικό στόχο να μην περιοριστεί στο θέμα της συζήτησης, αλλά να εξαπολύσει εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, πολώνοντας το κλίμα ενόψει της μεθαυριανής συνεδρίασης του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και, κατά πληροφορίες, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί όλα τα ανοιχτά θέματα, αλλά και τις αποκαλύψεις, προκειμένου να “πολιορκήσει” τον πρωθυπουργό και να τον καταστήσει αμυνόμενο - ακόμη και απολογούμενο.

Επενδύοντας σε ρήγματα με ΑΝ.ΕΛΛ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε ειδικές αναφορές στη σύγκρουση κυβέρνησης - Εκκλησίας, αλλά και στις αποκαλύψεις αναφορικά με την οικογένεια Καλογρίτσα, προσπαθώντας να προκαλέσει ρήγματα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καλέσει τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., Π. Καμμένο, να τοποθετηθεί για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, ενώ ταυτόχρονα θα επικαλεστεί και τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που είχε κατηγορήσει τον Χρ. Καλογρίτσα για “μαύρο χρήμα” σε ιστοσελίδες.

Πιέσεις στη Δικαιοσύνη

Εξάλλου, μπορεί το θέμα της σημερινής συζήτησης να είναι η Παιδεία, όμως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα σηκώσει τη “σημαία” των τηλεοπτικών αδειών και θα δώσει τα... ρέστα του, προκειμένου να καταδείξει ότι ο διαγωνισμός είναι “στον αέρα”, όπως ισχυρίζεται ημέρες τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Ν.Δ. εδώ και ημέρες πιέζει ανοιχτά τη Δικαιοσύνη, καθώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Γ. Βρούτσης, είχε διερωτηθεί “πού είναι η Δικαιοσύνη”, κάνοντας λόγο για “εκκωφαντική σιωπή”, ενώ οι “γαλάζιοι” βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου για τη διενέργεια του διαγωνισμού. Μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, ο Κυρ. Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να καταθέσει σήμερα πρόταση μομφής κατά του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά ή και της κυβέρνησης εν συνόλω, προκειμένου να οδηγήσει στα άκρα την πολιτική αντιπαράθεση και να πολώσει το κλίμα, με στόχο τον επηρεασμό του ΣτΕ, που συνεδριάζει την Παρασκευή.

Θετικός σε διαγωνισμό - Σαββίδη ο βουλευτής Σ. Αναστασιάδης

Πάντως, η απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ. να εμπλακεί ενεργά στον επιχειρηματικό πόλεμο που διεξάγεται για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ήδη τις πρώτες παρενέργειες. Χθες, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σ. Αναστασιάδης πήγε κόντρα στη γραμμή του κόμματος, αφού εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αποκτήσει κανάλι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. “Είναι θετικό να αποκτήσει κανάλι ο Ιβάν Σαββίδης” επισήμανε, προσθέτοντας: “Δεν συμμερίζομαι τις ανησυχίες για τους Ρώσους επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα, εξάλλου αυτοί είναι πολλοί, απλώς δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο ο Σαββίδης, γιατί δεν έχουν δραστηριοποιηθεί και στο ποδόσφαιρο».

Σημειωτέον ότι ήδη από προχθές, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, είχε χαρακτηρίσει “αδιανόητο” να πάρει άδεια ο Ιβάν Σαββίδης -παρ' ότι είναι, κατά τον νόμο, πρώτος επιλαχών- “βαφτίζοντας” την παρουσία του στον διαγωνισμό της 30ής Αυγούστου ως... “εικονική συμμετοχή”. Η διαφοροποίηση του Σ. Αναστασιάδη προκάλεσε χθες “βραχυκύκλωμα” στην Πειραιώς και ο βουλευτής υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση. “Ο διαγωνισμός - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες έχει καταρρεύσει οριστικά. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία του καναλάρχη Παππά” είπε, καταγγέλλοντας... “σκόπιμη διαστρέβλωση της δήλωσής του”. Πάντως, τα όσα είπε ονομαστικά για τον Ιβάν Σαββίδη, πίσω δεν τα πήρε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL