Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Χρ. Σπίρτζης: Ανήθικο και παράνομο να παίρνουν οι μεγάλες εταιρείες έργο με μηδενική έκπτωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: Ανήθικο και παράνομο να παίρνουν οι μεγάλες εταιρείες έργο με μηδενική έκπτωση

Δεν θα πάρουν οι μεγάλες εταιρείες το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος με μηδενική έκπτωση και αποζημιώσεις για πρόσθετες εργασίες και καθυστερήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή «ανήθικη και παράνομη» κατά την απάντησή του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γ. Κουτσούκου.

Ο Χρ. Σπίρτζης υπερασπίστηκε την ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για το έργο επικαλούμενος τον κίνδυνο να μην υπάρξει χρηματοδότηση από την Κομισιόν λόγω στρεβλού ανταγωνισμού, καθώς το έργο είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία των μεγάλων τεχνικών εταιρειών. Ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός αυτός έγινε χωρίς ολοκλήρωση της μελέτης κόστους-ωφέλους και των απαλλοτριώσεων.

Ο Χρ. Σπίρτζης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις νέες εργολαβίες με την πρώτη να είναι ύψους 67,2 εκατ. ευρώ με έκπτωση 53%, η δεύτερη ύψους 58,4 εκατ. ευρώ με έκπτωση 55% κι η τρίτη ύψους 53,25 εκατ. ευρώ με έκπτωση 57,45%. Ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών εκτίμησε ότι το όφελος για το Δημόσιο από τους νέους διαγωνισμούς μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 250 εκατ. ευρώ.

Ακόμα έδωσε και τα χρονοδιαγράμματα για τις υπόλοιπες πέντε εργολαβίες, με την τέταρτη να προκηρύσσεται στις 27 Σεπτέμβρη και τις υπόλοιπες να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016 (τέλος Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη η πέμπτη, μέχρι 20 Οκτώβρη η έκτη, μέχρι τέλος Νοέμβρη η έβδομη, μέχρι τέλος Δεκέμβρη η όγδοη).

“Παλιός στον χώρο του Τύπου ο Χρ. Καλογρίτσας, ρωτήστε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ”

Παράλληλα, ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στον Χρ. Καλογρίτσα και τα όσα του καταλογίζονται για πολιτικές σχέσεις με την κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι έχει φιλικές σχέσεις με τον γιο του Χρ. Καλογρίτσα κι όχι με τον ίδιο, ενώ παρατήρησε ότι ο εργολάβος δεν είναι «νέος» στον χώρο του Τύπου, αλλά «παλιός». Μάλιστα προέτρεψε τον Γ. Κουτσούκο να ρωτήσει τους παλιούς υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι επίσης διατηρούσαν «φιλικότατες σχέσεις» με τον Χρ. Καλογρίτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL