Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σπίρτζης προς ιδιοκτήτες τοπικών ραδιοσταθμών: Προσοχή μην πέσετε θύματα επιτήδειων

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο διάλογος μεταξύ υπουργείου Υποδομών και Ενώσεων Ραδιοφώνου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας ραδιοσταθμών. Ο Χρ. Σπίρτζης απευθύνει προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες τοπικών σταθμών να μην πέσουν θύματα παραπληροφόρησης...

Διάλογο με όλες τις Ενώσεις Ραδιοφώνου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών ξεκινά άμεσα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η πρώτη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη θα γίνει με την Ένωση ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Χρ. Σπίρτζης απευθύνει προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες τοπικών ρ/σ σταθμών να μην πέσουν θύματα παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός καλεί τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας να προστατευτούν από επιτήδειους, οι οποίοι τους προσεγγίζουν ενόψει της διαδικασίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της ραδιοφωνίας, εξυπηρετώντας σενάρια παραπληροφόρησης για ιδιοτελείς σκοπούς.

"Η ειδοποίηση αυτή κρίνεται αναγκαία, καθώς πληροφορούμαστε από πολλές πλευρές ότι έχουν αναλάβει δράση επιτήδειοι, οι οποίοι προσεγγίζουν ιδιοκτήτες νομαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών, παραπληροφορώντας τους ότι το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ προσανατολίζεται στην έκδοση περιφερειακών αδειών ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου με αυτή τη μέθοδο να τους εγκλωβίσουν και να αποσπάσουν συμβόλαια για σχετικές μελέτες" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

"Επισημαίνουμε λοιπόν με επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αλήθεια και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔ. Ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους και τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών ότι καμία ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει ερήμην τους και αιφνιδιαστικά" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, από τα συναρμόδια Υπουργεία Επικρατείας, ΥΠΟΜΕΔΙ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνιών θα διαμορφωθούν αφού προηγηθεί διεξοδικός διάλογος και πλήρης τεχνική τεκμηρίωση, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με στόχο να επιτευχθούν οι καλύτερες λύσεις, με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών" υπογραμμίζεται τέλος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις