Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συντριπτική υπεροχή και αποδοχή της κυβέρνησης από τους πολίτες

Την ευρύτατη αποδοχή της κυβέρνησης και το τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", με το κυβερνών κόμμα να προηγείται κατά 26,9 μονάδες...

Την ευρύτατη αποδοχή της κυβέρνησης και το τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", με το κυβερνών κόμμα να προηγείται κατά 26,9 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 42,1% έναντι 18,3% της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.

Ως προς την "καταλληλότητα για την πρωθυπουργία", συντριπτική είναι η υπεροχή του Αλ. Τσίπρα με 55% έναντι μόλις... 13% του Αντ. Σαμαρά. Τη στάση της κυβέρνησης προς τους δανειστές εγκρίνει το 68% των ερωτηθέντων, ενώ το 23% δηλώνει δυσαρεστημένο. Παράλληλα το 76% αξιολογεί ως θετική την πορεία της κυβέρνησης έναντι 18% που την αξιολογεί ως αρνητική.

Σε ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε μέχρι στιγμής περισσότερα ή λιγότερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, το 59% απαντά περισσότερα και το 19% λιγότερα, ενώ το 12% απαντά "τα ίδια".

Τέλος, η ευρύτατη πλειονότητα των πολιτών παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ, καθώς προτιμάται από το 81% των ερωτηθέντων, έναντι 15% που προτιμά τη δραχμή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις