Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σουπέρ μάρκετ / Αδ. Γεωργιάδης: Από κοινού με Κ. Χατζηδάκη η διαπραγμάτευση με την τρόικα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σουπέρ μάρκετ / Αδ. Γεωργιάδης: Από κοινού με Κ. Χατζηδάκη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα καθορίσουν αν τελικά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα μπορούν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Καλαντζή. Ο Άδ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, συμφωνήθηκε ότι το ζήτημα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα τεθεί στην τρόικα «από κοινού».

Επί της ουσίας ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι διατηρεί τις απόψεις του για άνοιγμα της αγοράς, υπογραμμίζοντας όμως ότι «το μείζον δεν είναι η αύξηση των σημείων πώλησης». Παρέθεσε μάλιστα στοιχεία για τα σημεία πώλησης, όπου η χώρα μας εμφανίζεται να είναι η χώρα με τα περισσότερα σημεία πώλησης φαρμάκων στην Ευρώπη, 17 φορές περισσότερα από τη Δανία.

Ο Άδ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ακόμα ότι η αγορά των φαρμάκων δεν είναι μια ελεύθερη αγορά, εξ ου και υπάρχει διατίμηση στα φάρμακα, ενώ σημείωσε τη σημασία της παρουσίας του φαρμακοποιού στη χορήγηση του μη συνταγογραφούμενου φαρμάκου. Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί η λίστα του ΕΟΦ που θα αναφέρει ποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής θα μπορούν να πωλούνται σε σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Την ίδια ώρα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, ο Άδ. Γεωργιάδης προχώρησε σε μικρές αλλαγές επί του κειμένου του νομοσχεδίου. Το επίμαχο άρθρο 37 για τη δυνατότητα επαναλειτουργίας ιδιωτικών κλινικών αποσύρθηκε, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Ακόμα με τροπολογία γίνεται αναπροσαρμογή των προστίμων για ανεπαρκή προμήθεια της αγοράς με φάρμακα, όπως και για τις άλλες υποχρεώσεις των κατόχων αδειών χονδρικής πώλησης φαρμάκων.

Επίσης παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο η προστασία που απολαμβάνει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από κατασχέσεις πιστωτών, υπό το φώς των «θετικών», όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, εξελίξεων σε σχέση με τις αλλαγές διοικήσεων στο νοσοκομείο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και σε σχέση με το δάνειο του νοσοκομείου που μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς από την Τράπεζα Κύπρου.

Κ.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL