Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.1°C18.2°C
4 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.3°C17.4°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
15.0°C17.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C16.8°C
3 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
"ΜΙΖΕΡΗ" Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΙΠΡΑ / ΣΥΡΙΖΑ: "Δηλώνουν τυφλή υποταγή στη Μέρκελ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"ΜΙΖΕΡΗ" Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΙΠΡΑ / ΣΥΡΙΖΑ: "Δηλώνουν τυφλή υποταγή στη Μέρκελ"

Όχι μόνο δεν συνεχάρησαν τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι ένας Έλληνας πολίτης διεκδικεί την προεδρία της Κομισιόν, αλλά αντιθέτως η πρώτη τους αντίδραση πρόδιδε πανικό: ο λόγος για την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικά, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμενε να ρωτά για τις θέσεις μεμονωμένων κομμάτων που συμμετέχουν στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να κάνει χαρακτηρισμούς όπως "σταλινικά κόμματα - απολιθώματα", "πολιτικοί απόγονοι του Τσαουσέσκου" κ.ά. Πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωναν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, και στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να μείνει προσδεδεμένη στο άρμα Μέρκελ. Και το σημείο αυτό ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προχθεσινή ανακοίνωσή του: "Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη. Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς 'ξέρουν', αυτούς 'εμπιστεύονται': την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL