Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Λόγω... τουριστικής κίνησης η ευνοϊκή ρύθμιση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λόγω... τουριστικής κίνησης η ευνοϊκή ρύθμιση

Την... τουριστική κίνηση γύρω από το αεροδρόμιο και το Αττικό Πάρκο επικαλέστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για δικαιολογήσει το άνοιγμα των καταστημάτων του επιχειρηματικού πάρκου στα Σπάτα. Μάλιστα, με την προσφιλή του στρεψοδικία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ισχυρίστηκε ότι όσοι διαφωνούν με την Υπουργική του Απόφαση στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ανταγωνιστών των επιχειρήσεων του επιχειρηματικού πάρκου. Κι αυτό παρότι η Υπουργική Απόφαση του Άδ. Γεωργιάδη είναι αυτή που επικρίνεται ως «φωτογραφική» και ευνοϊκή για συγκεκριμένες εταιρείες.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, ο Άδ. Γεωργιάδης «κρύφτηκε» πίσω από ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε τουριστικές, βέβαια, περιοχές κατά το διάστημα Μαρτίου-Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίθηκε συνταγματική από το ΣτΕ, σε αντίθεση με αντίστοιχη ρύθμιση της κυβέρνησης Σαμαρά. Η Σ. Σακοράφα θύμισε ότι πρόσφατα το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen και το Smart Park είχαν χάσει προσφυγές τους στο ΣτΕ προκειμένου να μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές.

Ο Άδ. Γεωργιάδης σχολίασε και τα περί «αθέμιτου ανταγωνισμού» με τις γνωστές στρεψοδικίες του προκειμένου να υπερασπιστεί τις εταιρείες που ευνοούνται από την Υπουργική του Απόφαση. «Ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι κι από την ανάποδη. Όταν, λοιπόν, κάποιος αντιμάχεται και λέει ‘τα δύο που είναι απέναντι να λειτουργούν, το άλλο που είναι απέναντι στο ένα χιλιόμετρο να μην λειτουργεί’, μπορείς να το δεις και ανάποδα. Ότι εξυπηρετείς τα συμφέροντα των δύο. Πάλι μεγάλες εταιρείες είναι κι αυτές οι δύο, πάλι πολυεθνικές» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Άδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι η Υπουργική Απόφαση αφορά περιοχή των Σπάτων που «δεν είναι μέσα στον αστικό ιστό για να πλήξει μικρομεσαία καταστήματα». Κάλεσε μάλιστα όποιον διαφωνεί με την απόφασή του... να πάρει το αυτοκίνητό του το σαββατοκύριακο και να κατευθυνθεί στην επίμαχη περιοχή για να διαπιστώσει τη... κίνηση που προκαλείται από τους τουρίστες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL