Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Ε. Αχτσιόγλου: Καθαρή επιστροφή στο δεύτερο μνημόνιο στα εργασιακά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Αχτσιόγλου: Καθαρή επιστροφή στο δεύτερο μνημόνιο στα εργασιακά (Video)

«Είναι σοκαριστικό αυτό που γίνεται, έχουμε μία καθαρή επιστροφή στο δεύτερο μνημόνιο στα εργασιακά» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου για τις ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.https://www.youtube.com/embed/5iYtyX-z66o

Όπως σημείωσε η  τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, η κυβέρνηση «ξαναχτυπάει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες είναι ένας μηχανισμός να αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων σε κλαδικό επίπεδο».

«Το δεύτερο μνημόνιο το 2012 κατήργησε τις βασικές αρχές συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τις επαναφέραμε με πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση για πάνω από ένα χρόνο και έρχεται ξανά η ΝΔ εκτός μνημονίου να τις καταργήσει εθελοντικά. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που θα οδηγήσει άμεσα σε μειώσεις μισθών» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ερωτηθείσα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις φοροελαφρύνσεις, ανέφερε ότι «οτιδήποτε πρόκειται να ελαφρύνει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με έναν δίκαιο τρόπο, θα το στηρίξουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε μικροκομματικές επιλογές». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το 50% του δημοσιονομικού χώρου ύψους 1,2 δις. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, χρησιμοποιείται για μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων. «Αυτό δεν είναι μία επιλογή που είναι σύμφωνη με τις δικές μας αρχές, ούτε με βάση τις αναγκαιότητες της κοινωνίας. Αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό επιχειρήσεων» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αδράνεια της ΝΔ αύξησε τις προσφυγικές ροές»

Η Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, κάνοντας λόγο για αδράνεια. «Η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε ένα χρονικό διάστημα αδράνειας στο προσφυγικό, διότι είχε κεκτημένη ταχύτητα από την αντιπολίτευση που έκανε ότι είναι πρόβλημα χειρισμού του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η εσφαλμένη προσέγγιση την έκανε να αδρανήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήρθε καθυστερημένα να μιλήσει για γεωπολιτικούς λόγους που οδηγούν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στις εισροές. Πέραν του ότι είναι υποκριτικό να πολιτεύεσαι με αυτόν τον τρόπο, η αδράνεια είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να ενταθεί. Στη Μόρια, για παράδειγμα, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων. Τους αφήσαμε 5.000 και μέσα σε τρεις μήνες έγιναν 15.000» τόνισε η Ε. Αχτσιόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, «ως κυβέρνηση έθεσε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του προσφυγικού. Ότι δεν είναι ζήτημα επίδειξης αλληλεγγύης από μία μόνο χώρα αλλά ευρωπαϊκού χειρισμού. Αυτό δεν το ακολούθησαν όλα τα κράτη. Από την πλευρά μας καταφέραμε και σε επίπεδο διμερών επαφών να μπουν κάποιοι βασικοί κανόνες και εσωτερικά να οργανώσουμε κάποιες βασικές δομές φιλοξενίας, διαδικασίες εθελοντικών επιστροφών και επανένωσης οικογενειών».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL