Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα και επιλέγει να αφήσει το πλεόνασμα στο 3,5% (Video)

Σφοδρή επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην ελάφρυνση των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, εξαγγέλλοντας παράλληλα μία εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική για τα εργασιακά, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να αφήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% μέχρι τουλάχιστον το 2021 ενώ είχε διαφορετική επιλογή. Η λογική του είναι ότι θα κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις που αρέσουν σε συγκεκριμένες δυνάμεις στο εσωτερικό της Ευρώπης, ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία για τη χώρα ώστε να του δώσουν δώρο τα πλεονάσματα» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  

Όπως είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία διαφορετική στρατηγική, με αποτέλεσμα ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων να πέφτει στο 2,5%, χωρίς να αλλάζει η συμφωνία. «Δεν υπήρχε κάποια αλλαγή στα συμφωνηθέντα, το επιτοκιακό κόστος του ελληνικού χρέους θα συνέχιζε να πληρωνόταν εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου» διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσιάζει ως δικό του επίτευγμα, τη στιγμή που αυτή είχε γίνει από τον Δεκέμβρη του 2018 με νόμο στη Βουλή, ενώ είχε εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του 2019. «Έχω την αίσθηση ότι ο κ.  Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα» επισήμανε και υπογράμμισε ότι η επιπλέον μείωση 200 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ αφορά περιουσίες από 500.000 ευρώ και πάνω.

Σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος αφορά το φόρο των επιχειρήσεων. «Δεν είναι ένα μέτρο στοχευμένο για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα διότι αναλογικά χρησιμοποιείται πολύ μεγαλύτερο μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου για να στηριχτούν μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις» εξήγησε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις