Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού καταγγέλλουν: / Ιδιωτικά συμφέροντα πίσω από τη "λάσπη" κατά του ΟΚΑΝΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού καταγγέλλουν: / Ιδιωτικά συμφέροντα πίσω από τη "λάσπη" κατά του ΟΚΑΝΑ!

Ιδιωτικά, ιδιοτελή συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις λυσσαλέες επιθέσεις "λάσπης" τις οποίες δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τόνισαν μεταξύ άλλων με έμφαση χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό, τα οποία αναρωτήθηκαν, μάλιστα, "μήπως ο κ. Μπόμπολας επιθυμεί να μπει και στον τομέα της απεξάρτησης;", ενώ προανήγγειλαν κατάθεση αγωγής εναντίον της εφημερίδας "Έθνος", στην οποία "υπάρχει πολύ παρασκήνιο".

Τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διαβεβαίωσαν επίσης για την ασφάλεια του φαρμάκου το οποίο χορηγούν οι μονάδες θεραπείας του Οργανισμού στους 8.500 θεραπευομένους του, "δεν υπάρχει επικίνδυνο φάρμακο σε κυκλοφορία στη χώρα μας", επεσήμαναν, αλλά τόνισαν με αγωνία και ανησυχία ότι "η 'λάσπη' η οποία εκτοξεύθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα εναντίον του ΟΚΑΝΑ έχει οδηγήσει σε αναστάτωση και εντάσεις μεταξύ θεραπευτών και θεραπευομένων σε ορισμένες μονάδες θεραπείας του ΟΚΑΝΑ".

Οι ίδιοι αποκάλεσαν ακόμη τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή ως "Ασύδοτη Αρχή Κατασυκοφάντησης Εργαζομένων" και προανήγγειλαν δικαστικές προσφυγές του Συλλόγου εναντίον του γενικού επιθεωρητή για τα όσα εκείνος ισχυρίσθηκε σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού του ΟΚΑΝΑ.

"Ο ΟΚΑΝΑ δεν θα γίνει ΕΡΤ, είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όλα", ανέφεραν τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και εξέφρασαν την απαισιόδοξη εκτίμησή τους, σύμφωνα με την οποία "Ο ΟΚΑΝΑ δεν θα υπάρχει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είναι σήμερα", κατήγγειλαν τη δραματική υποχρηματοδότηση του Οργανισμού κατά τα τρία τελευταία χρόνια, στα οποία υπερδιπλασιάσθηκαν και οι θεραπευόμενοι και οι μονάδες θεραπείας σε όλη τη χώρα, ενώ σημείωσαν ότι οι μέσες μειώσεις αποδοχών τα τελευταία τρία χρόνια για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ φθάνουν το 50% και για τους γιατρούς το 70%, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο Λέανδρος Ρακιντζής.

Σε παρέμβασή του στην ίδια συνέντευξη Τύπου, για "λάσπη" εναντίον του Οργανισμού και για διασπορά ανακριβειών σχετικά με την ασφάλεια του φαρμάκου το οποίο χορηγείται από τις μονάδες θεραπείας, έκανε επίσης λόγο ο Γιώργος Ζαρκωτός, μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις κατά του Οργανισμού έχουν οδηγήσει σε εντάσεις σε ορισμένες μονάδες θεραπείας του ΟΚΑΝΑ.

Κέντρα Πρόληψης: Να αποδοθούν τα οφειλόμενα από τον ΟΚΑΝΑ

Την ίδια στιγμή, σε δική τους συνέντευξη Τύπου, τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης τόνισαν μεταξύ άλλων:

"Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τον επακριβή υπολογισμό και την εξαντλητική καταβολή των μη αποδοθέντων ποσών στα Κέντρα Πρόληψης. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να επιτελούμε το έργο μας με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την οριστική λύση των θεσμικών θεμάτων που μάς έχουν φέρει σήμερα ένα βήμα πριν το κλείσιμο των δομών μας, με διαχρονική ευθύνη των ηγεσιών τόσο του ΟΚΑΝΑ όσο και του υπουργείου Υγείας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πολυφωνία προγραμμάτων, μοντέλων και προσεγγίσεων, μέσα σε ένα δημόσιο σύστημα αντιμετώπισης της εξάρτησης, χωρίς να 'χαθεί' ούτε ένας από τους εργαζομένους, που δουλεύουν σήμερα σε όλους τους φορείς, και με την ενίσχυσή τους, ώστε να αντιμετωπίζονται επαρκέστερα οι κοινωνικές ανάγκες".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL