Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Βαρδαρος: Να ορίζει ο ΕΟΔΥ, όχι τα χρήματα, ποιος ελέγχεται από ιδιώτες για κορωνοϊό (ηχητικό)

Δεν είναι δυνατόν να διατίθεται κονδύλι 30 εκατ. ευρώ για αποζημίωση ιδιωτικών εργαστηρίων που κάνουν τεστ κορωνοϊού με μόνο κριτήριο την δυνατότητα πληρωμής, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει επάρκεια για να κάνει στρατηγικό έλεγχο κρουσμάτων, τόνισε ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός

Δεν είναι δυνατόν να διατίθεται κονδύλι 30 εκατ. ευρώ για αποζημίωση ιδιωτικών εργαστηρίων που κάνουν τεστ κορωνοϊού με μόνο κριτήριο την δυνατότητα πληρωμής, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει επάρκεια για να κάνει στρατηγικό έλεγχο κρουσμάτων, πρέπει ο ΕΟΔΥ να εγκρίνει κάθε πρόσωπο που ελέγχεται με τα ίδια κλινικά κριτήρια με το ΕΣΥ, τόνισε ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Υγειας Σταμάτης Βαρδαρός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν είχε επάρκεια τεστ (το έχει ομολογήσει ο κ. Τσιόδρας ότι υπάρχει θέμα υποκαταγραφής κρουσμάτων), πολλοί ιδιώτες τα προμηθεύτηκαν και τα έκαναν αφειδώς με κέρδος σε όσους πληρώνουν, είπε ο κ. Βαρδαρός, σε τιμές ως και 300 ευρώ.

Πλέον, ο ΕΟΠΥΥ τα κοστολόγησε, περίπου στα 90 ευρώ, για να αποζημιώνονται οι ιδιώτες, αλλά το κονδύλι αποζημίωσης ιδιωτών των 30 εκατ. ευρώ είναι προβληματικό, δεν μπορεί να μην έχει το ΕΣΥ για στρατηγικό έλεγχο και οι ιδιώτες να κάνουν τεστ με κέρδος σε όποιον πληρώνει.

Πρέπει να δίνει ο ΕΟΔΥ ή άλλος κεντρικός έλεγχος τα κλινικά κριτήρια και το «ΟΚ» για να ελεγχθεί πολίτης και σε ιδιωτικά εργαστήρια, να μην τα κάνουν όποιοι μπορούν ενώ περιμένει απλώς να αρρωστήσει όποιος δεν έχει χρήματα, σημείωσε.

Εξάλλου, σημείωσε ότι δύο μέρες το υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει για το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης κλινών ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Για την διαδικασία λειτουργίας όλων των κλινών ΜΕΘ που διαθέτει το δημόσιο σύστημα Υγείας, ο κ. Βαρδαρός σημείωσε ότι χρειάζεται προσωπικό, καθώς κάθε κλίνη ΜΕΘ θέλει τρεις νοσηλευτές.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις