Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τον κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τον κορωνοϊό

📍Ελληνική ψυχιατρική εταιρία

Προσφέρει για τους επόμενους 3 μήνες, δωρεάν στους πολίτες της χώρας μας Ψυχιατρική κάλυψη για θέματα που αφορούν την επιδημία και τις ψυχιατρικής επιπλοκές της με χρήση του λογισμικού τηλεατρικής της Melapus, της αναγνωρισμένης πλατφόρμας τηλεψυχιατρικής στην Ευρώπη.
Δείτε περισσότερα εδώ: www.psych.gr

📍Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197
Η Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας «197» λειτουργεί δωρεάν για τους πολίτες ως γραμμή έκτακτης ανάγκης όλο το 24ωρο. Είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχοκοινωνικής φύσης, αλλά κυρίως απευθύνεται σε άτομα, οικογένειες και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που διέρχονται κάποιας μορφής κρίση ή περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.ekka.org.gr/…/author-…/2018-05-17-09-06-24/26-197

📍Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορωνοιό από την Α Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Διευθυντής Καθ. Λάμπης Παπαγεωργίου), αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας .

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

ΟΤΑ
Δείτε περισσότερα εδώ:https://www.uoa.gr/…/tilefoniki_grammi_psychokoinonikis_yp…/

📍 Οδηγίες ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ εδώ:https://eody.gov.gr/koronoios-covid-19-odigies-psychologik…/

📍Δήμοι σε όλη την Ελλάδα μεριμνούν για τη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών, άλλων μορφών ηλεκτρονικής επικοινωνίας (πχ βιντεοκλήσεων) για την ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης κάθε διαταραχής της επιδημίας του κορωνοιού.

Αναφέρονται ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:
Δήμος Θεσσαλονίκης: https://thessaloniki.gr/covid-19-psychology/
Δήμος Μεσολογγίου: http://messolonghi.gov.gr/
Δήμος Βέροιας: https://www.verianet.gr/…/80852-h-psuxologos-tou-kentrou-ko…

Μείνετε σπίτι ...Συνδε-Δεμένοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL