Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.7°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.0°C21.0°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 77%
Δικαστικός αγώνας για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαστικός αγώνας για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Για “εμπαιγμό” εκ μέρους της δημοτικής αρχής στο Μόναχο μιλούν πλέον στο υπουργείο Παιδείας για την υπόθεση του ελληνικού σχολείου, που μονομερώς αποφασίστηκε η κατεδάφισή του. Ήδη έχει ανατεθεί σε μεγάλη γερμανική δικηγορική εταιρεία η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας.

Μάλιστα, χθες, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Θ. Πελεγρίνης συναντήθηκε με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Π. Σόοφ, όπου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς στην ενέργεια του δήμου, στο πλαίσιο του συνόλου των ελληνογερμανικών σχέσεων.

To ζήτημα του ελληνικού σχολείου τέθηκε, στο μεταξύ, από τον Α' αντιπρόεδρο της Βουλής Τάσο Κουράκη, σε συνάντηση με βουλευτές και στελέχη του Ιδρύματος Hanns Seidel της Βαυαρίας. Το συγκεκριμένο αίτημα υποστηρίχθηκε από όλους τους Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Οι βουλευτές του κρατιδίου της Βαυαρίας και τα στελέχη του Ιδρύματος Hanns Seidel συμφώνησαν στην σημασία της ολοκλήρωσης του έργου και στην ανάγκη θετικής συμβολής όλων ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η μεγάλη αυτή προσπάθεια.

“Το όραμά μας γι' αυτό το σχολείο είναι να γίνει σύμβολο των ισχυρών δεσμών της ελληνικής Ομογένειας με τη φιλόξενη Βαυαρία. Το σχολείο αυτό θέλουμε να αποτελέσει ένα σχολείο στο οποίο να συνυπάρχουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και οι μαθητές να μπορούν να έχουν ισχυρή πρόσβαση στη δίγλωσση εκπαίδευση” τόνισε ο Τ. Κουράκης, συμπληρώνοντας πως “η Ελλάδα επιθυμεί το σχολείο αυτό να χρησιμοποιείται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών, όχι μόνο των Ελληνοπαίδων, αλλά όλων των παιδιών της ευρύτερης περιοχής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL