Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Γιατί οι εκπαιδευτικοί απεργούμε καθολικά στις 27 Νοεμβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί οι εκπαιδευτικοί απεργούμε καθολικά στις 27 Νοεμβρίου

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΑΚΗ*

1. Γιατί ζούμε εξαθλιωμένοι με μισθό - ψίχουλα 600, 800 και 1.000 ευρώ στη μεγάλη πλειοψηφία μας.

2. Γιατί χάσαμε 30.000 ευρώ -κατά μέσο όρο- με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και δεν αποκαταστάθηκε ακόμη αυτή η μισθολογική αδικία αλλά, αντίθετα, ο οικονομικός βραχνάς έσπρωξε συναδέλφους σε πράξεις απόγνωσης.

3. Γιατί εκατοντάδες συνάδελφοί μας της τεχνικής εκπαίδευσης είναι στα πρόθυρα της απόλυσης.

4. Γιατί εκατοντάδες συνάδελφοί μας φυτοζωούν σε καθεστώς άθλιων διαθεσιμοτήτων.

5. Γιατί το σχολείο έγινε πεδίο ανταγωνισμού μωρών φιλοδοξιών και όχι χώρος αντισταθμιστικής μόρφωσης, ανθρωπιστικής παιδείας και δημιουργίας δημοκρατικού φρονήματος.

6. Γιατί, με πρόφαση αξιολογήσεις-σκούπα, επιδιώκουν να απολύσουν χιλιάδες συναδέλφους από τον προσεχή Μάρτιο, αν βέβαια περάσουν τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής.

7. Γιατί δεν αντέχουμε να δουλεύουμε σε σχολεία που δεν έχουν χρήματα ούτε για αναλώσιμα.

8. Γιατί δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους μαθητές μας να λιποθυμούν από ασιτία.

9. Γιατί αμφισβητούμε τις τράπεζες θεμάτων.

10. Γιατί στεκόμαστε κριτικά στην εφαρμογή του νέου Λυκείου.

11. Γιατί ασφυκτιούμε με την εξονυχιστική καταγραφή των πάντων στο my school.

12. Γιατί μισούμε τα παρουσιολόγια, αφού εργαζόμαστε αμέτρητες ώρες και στο σπίτι μας.

13. Γιατί απεχθανόμαστε καθηκοντολόγια, μιας και εμείς κυρίως διδάσκουμε ΗΘΟΣ και δεν δεχόμαστε να αμφισβητούν την υψηλή αίσθηση ανιδιοτελούς προσφοράς που διέπει την κάθε κίνησή μας, εντός και εκτός σχολείου.

14. Γιατί πάσχει η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Είμαστε -τύποις- ασφαλισμένοι, ευάλωτοι σε κάθε διατάραξη της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής μας υγείας.

15. Γιατί έκλεψαν το εφάπαξ μας.

16. Γιατί ετοιμάζονται να ψαλιδίσουν ένα 20% της κύριας σύνταξής μας από 1.1.2015.

17. Γιατί επιδεινώνονται οι όροι αποχώρησης(αύξηση ορίων ηλικίας, άθλιος υπολογισμός και λοιπά) στην πρόωρη και κανονική σύνταξη.

18. Γιατί από 1.1.2015 θα μειωθούν, με ένα ακόμη νέο μισθολόγιο, περαιτέρω οι μισθοί μας. (Επίπεδο μισθών Βουλγαρίας και χειρότερα).

19. Γιατί μας εμπαίζουν με λευκές εβδομάδες και άλλα τέτοια φαιδρά.

20. Γιατί χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας βασικών μαθημάτων από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών (ευθύνη αποκλειστική του υπουργείου, που κωφεύει...).

21. Γιατί μειώνονται ώρες βασικών μαθημάτων με αποτέλεσμα πολλαπλές, χρονοβόρες, κοστοβόρες και επικίνδυνες μετακινήσεις συναδέλφων σε πολλά σχολεία.

22. Γιατί ανακαλύπτονται πρότζεκτ, προγράμματα κοινωνικού σχολείου και κάθε είδους άλλα προγράμματα, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι οι προσωπικές εργατώρες του εκπαιδευτικού να πολλαπλασιάζονται.

23. Γιατί οι αργίες, οι διαθεσιμότητες, οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εναντίον μας γίνονται πλέον (νόμος Μανιτάκη) για ψύλλου πήδημα, κυριολεκτικά.

Γι' αυτούς και για μερικούς εκατοντάδες άλλους λόγους κατεβαίνουμε όλοι μαζικά, συναδελφικά, αλληλέγγυα σε καθολική απεργία στις 27 Νοεμβρίου 2014.

Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει!!!

Έγκλημα η απόλυση μάχιμων εκπαιδευτικών!!!

Ήρθε η ώρα της μεγάλης μας αντεπίθεσης ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν κοινωνικά παρίες, εργασιακά δούλους, οικογενειακά αναξιοπρεπείς, υπαρξιακά πεισιθανάτιους.

Σημείωση: Φίλοι συνάδελφοι, που κάποιοι αιρετοί σάς πιπιλίζουν το μυαλό ότι σας έχουν εξασφαλίσει την επάρκεια της αξιολόγησης, κατά την πρώτη εθελούσια φάση της, μην τους πιστεύετε. Σας εξαπατούν, όπως τόσες φορές μέχρι τώρα. Το πελατειακό καθεστώς στην εκπαίδευση κλονίστηκε, δεν αντέχει πλέον καμιά πονηρή εκδούλευση. Η ανάθεση πέθανε. Έρχεται Αρμαγεδδών απολύσεων που θα παρασύρει σχεδόν τους πάντες!!! Δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο οι νεοδημοκρατικές και ΠΑΣΟΚικές πελατειακές δομές. Οι απολύσεις θα είναι 30.000 έως 40.000, έμπειρων, μάχιμων εκπαιδευτικών.

Με εκτίμηση και με τους συναδελφικούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου. Ψηλά το κεφάλι!!!

* Ο Γιάννης Χρηστάκης είναι φιλόλογος, μέλος Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL