Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ / Την Πέμπτη στην Ευρωβουλή οι πρυτάνεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ / Την Πέμπτη στην Ευρωβουλή οι πρυτάνεις

Στο μέτωπο των πανεπιστημίων, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, «δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι στην πολιτική των απολύσεων. Η απόφασή μας να μην σταλούν τα στοιχεία από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων είναι σε ισχύ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μετατρέψουμε το αδιέξοδο του υπουργείου σε ήττα με την ακύρωση της πολιτικής των απολύσεων».

Το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, πέρα από την πενθήμερη απεργία, περιλαμβάνει: Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αύριο, στις 13.00. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, με συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 12 το μεσημέρι. Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, στο οποίοι θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι και απολυμένοι από όλον το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα ακολουθήσει συναυλία. Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις μεταβαίνουν την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουν για το αδιέξοδο στο οποίο φέρνει τα πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, ακόμη ένα συμβούλιο ιδρύματος τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του υπουργού Παιδείας, ζητώντας από τον Κ. Αρβανιτόπουλο να δημοσιοποιήσει τα κριτήρια, βάσει των οποίων αποφασίστηκε η κατανομή της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που προφανώς θεωρεί ανεπαρκείς τις «εξηγήσεις» τις οποίες έδωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος στο τελευταίο του non paper και ζητεί από το υπουργείο να δηλώσει με βάση ποια κριτήρια πρέπει να αποχωρήσει από το ΕΚΠΑ ένας τόσο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων. Από την άλλη, καλεί τις πρυτανικές αρχές, σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποτραπεί το μέτρο της διαθεσιμότητας για ορισμένο αριθμό μελών του διοικητικού προσωπικού, να μεριμνήσουν ώστε αυτοί να προέλθουν από υπαλλήλους που «αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα στην καθημερινή λειτουργία του Ιδρύματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL