Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Η «Συσπείρωση» απαντάει στην «ομάδα Καρούτζου» / Ο ΕΔΟΕΑΠ σε καλά χέρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η «Συσπείρωση» απαντάει στην «ομάδα Καρούτζου» / Ο ΕΔΟΕΑΠ σε καλά χέρια

Με αφορμή επιθέσεις που δέχεται η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ από την «ακροδεξιά ομάδα Καρούτζου», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων απαντά για λογαριασμό του ΕΔΟΕΑΠ στα «κατασκευασμένα δημοσιεύματα κατόπιν παραγγελίας ορισμένων εργοδοτών».

Με την ευκαιρία αυτή, δίνει στη δημοσιότητα και ορισμένα πολύ θετικά μεγέθη για τη διαχείριση και για τα οικονομικά του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των εργοδοτών προκειμένου να καταργήσουν την εισφορά 2% επί του τζίρου που είχε οριστεί για τις 3 Ιουνίου αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του μηνός, εκτιμάται περί τις 24. Εν τω μεταξύ, η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού είναι έτοιμη και έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αύριο. Η έγκρισή της από ορκωτούς λογιστές αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Η «Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι η «ομάδα Καρούτζου» ψεύδεται και κινδυνολογεί και επισημαίνει:

* Σχετικά με την αναλογιστική μελέτη: «Η νέα διοίκηση Καπάκου δεν έδωσε τη δουλειά, όπως η ομάδα Καρούτζου, με απευθείας ανάθεση 12.000 ευρώ, σε δικηγόρο εκλεκτό της εργοδοσίας». Η αναλογιστική μελέτη ολοκληρώνεται για να κατατεθεί στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή προς έγκριση, σημειώνει η «Συσπείρωση», και όχι στα καταγώγια των νταβατζήδων, πριν από την «μάχη των μαχών» στο ΣτΕ. Η νέα διοίκηση Καπάκου δίνει τη «μάχη των μαχών» μαζί με όλες τις ενώσεις των εργαζομένων και όλον τον κλάδο ενωμένο, ενώ η ομάδα Καρούτζου ήταν τσακωμένη με όλους: ενώσεις, ταμεία, υπουργείο Εργασίας, ακόμη και την ίδια τους την παράταξη, που τη διέσπασαν κατά παραγγελία.

* Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΕΔΟΕΑΠ είναι απολύτως ενθαρρυντικά: περίπου 22 εκατομμύρια πλεόνασμα χρήσης για το 2018 και πάνω απο 28 εκατομμύρια για το 2019.

* Μείωση του κόστους από τη διοίκηση Καπάκου: Σταμάτησαν οι «χρυσές» απευθείας αναθέσεις και με προκηρύξεις μειώθηκε το κόστος των μικροβιολογικών εξετάσεων κατα 86%, εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ ετησίως, και κατά 40% το κόστος των οδοντοτεχνικών υλικών. «Ποιοι τα κονομούσαν άραγε τόσα χρόνια με τις τιμές μαμούθ; Η νέα διοίκηση πέτυχε συμβάσεις με μειωμένες τιμές 15%-20% με τους δύο μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους ιατρικών και εργαστηριακών υπηρεσιών" σημειώνει.

Πρέπει να μάθουν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, σημειώνει η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων», ότι, την ώρα που ο ΕΔΟΕΑΠ κατέρρεε, αυτοί είχαν στήσει πάρτι με προγράμματα ύψους 125 ευρώ μηνιαίως για τα κινητά τους τηλέφωνα και καθημερινά τσιμπούσια που πλήρωναν οι δύσμοιροι ασφαλισμένοι. Όλα αυτά κόπηκαν από τη νέα διοίκηση. Μάλιστα ο σημερινός πρόεδρος Στ. Καπάκος δεν χρεώνει ούτε με ένα ευρώ τον ΕΔΟΕΑΠ για κινητά και τσιμπούσια, ενώ το ίδιο κάνουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL