Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
15 °C
13.2°C15.6°C
2 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
5 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Η "ΕφΣυν" στο στόχαστρο / Επιθέσεις Ν.Δ. στον Τύπο από το βαθύ παρελθόν της Μεταπολίτευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "ΕφΣυν" στο στόχαστρο / Επιθέσεις Ν.Δ. στον Τύπο από το βαθύ παρελθόν της Μεταπολίτευσης

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ ζητάει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ενώ ρωτάει και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη εάν συμφωνεί με τον βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνο, ο οποίος χαρακτηρίζει την "ΕφΣυν" και τους δημοσιογράφους της «συνεργάτες τρομοκρατών».

Η αντίδραση της “Εφημερίδας των Συντακτών” ήρθε μετά από συστηματική επίθεση τις τελευταίες ημέρες σχολιαστών του ΣΚΑΪ και του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου -πλέον και με εκπομπή στον ρ/σ Παραπολιτικά-, οι οποίοι, με αφορμή την παρέμβαση “Ρουβίκωνα” στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε, μιλούν για την εφημερίδα «των συκοφαντών και των τρομοκρατών» και ισχυρίζονται ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων».

Οι κατηγορίες εναντίον της "ΕφΣυν" έχουν ρίζες στο απώτατο παρελθόν της Μεταπολίτευσης, όταν ακόμα και ο Α. Παπανδρέου, ο Περ. Κοροβέσης, ο Γ. Βότσης κ.ά. φωτογραφίζονταν ως μέλη ή και αρχηγοί της “17Ν”!

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η “ΕφΣυν" είναι «το δεύτερο κρούσμα, μέσα σε μόλις δύο μέρες, στοχοποίησης του Τύπου, καθώς μέσα στην ίδια περίοδο η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της εφημερίδας ‘Documento’». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει θέση «στις πρακτικές απαξίωσης της ελευθεροτυπίας και εντέλει της ίδιας της δημοκρατίας» σημειώνοντας ότι «στόχος τέτοιων κινήσεων είναι η χειραγώγηση του Τύπου και η διαμόρφωση ενός πλήρως ελεγχόμενου τοπίου στα ΜΜΕ της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL