Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Η ζωή και οι έρωτες του μεγαλοφυούς Πικάσο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ζωή και οι έρωτες του μεγαλοφυούς Πικάσο

Τη βιογραφική δραματική σειρά δέκα επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2018, με τίτλο «Πικάσο» (Genius: Picasso) μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ1, από την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, ώρα 11.15 π.μ. Η σειρά παρουσιάζει τη ζωή και τους έρωτες του μεγαλοφυούς Ισπανού καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο, ενώ ταυτόχρονα διερευνά και προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα και την τεράστια συμβολή του στη μοντέρνα τέχνη.

Οι θυελλώδεις γάμοι, οι παθιασμένοι έρωτες και οι δαιδαλώδεις πολιτικές και προσωπικές συμμαχίες έδωσαν πνοή στη μεγαλοφυΐα του και κατέρριψαν τους φραγμούς της καλλιτεχνικής του έκφρασης, ώστε να αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αφοσίωσή του στην τέχνη του και η γνωριμία του με άλλα ιερά τέρατα της εποχής, όπως η Κοκό Σανέλ, ο Ανρί Ματίς, ο Μαρκ Σαγκάλ και ο Ζαν Κοκτό, ολοκληρώνουν το παζλ αυτής της συναρπαστικής προσωπικότητας.

Στον ρόλο του Πικάσο ο περίφημος αστέρας του Χόλιγουντ Αντόνιο Μπαντέρας, ενώ ο Άλεξ Ριτς υποδύεται τον νεαρό Πικάσο που απορρίπτει τις παραδοσιακές σπουδές και μαζί με έναν κύκλο μποέμ συγγραφέων και καλλιτεχνών προσπαθεί να καταξιωθεί στην Ισπανία και τη Γαλλία. Στο καστ περιλαμβάνονται ακόμα οι Κλεμάνς Ποεζί, Σαμάνθα Κόλεϊ, Πόπι Ντελβίν κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL