Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις ελληνικές καλένδες το «Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ» στο Ίλιον;

Επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη

Το θέμα της ανάδειξης και συνέχισης των εργασιών του ιστορικού Πάρκου Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον της Δυτικής Αθήνας φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της η Χαρά Καφαντάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και σημειώνει ότι ο ιστορικός αυτός χώρος, και συγχρόνως σημαντικός ελεύθερος χώρος 33.870 τετραγωνικών μέτρων -που ανήκει στην ΕΡΤ- αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ήδη από το 1999. Όπως συμπληρώνει επίσης, η ανακαίνιση των κτηρίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου «Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ» εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για κονδύλια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης του χώρου αυτού περιλαμβάνει: Πάρκο ανοιχτό στους πολίτες, εκδηλώσεις της ΕΡΤ και του Δήμου Ιλίου, δημιουργία μικρού «εικονικού» μουσείου, θεματικές διαδρομές, υπαίθριο αμφιθέατρο και λειτουργία «ψηφιακού πάρκου».

Όπως σημειώνει η Χ. Καφαντάρη, δεδομένου ότι έχουν παραδοθεί οι μελέτες ωρίμανσης και έχει προγραμματιστεί ο σχεδιασμός του έργου, ερωτάται ο υπουργός εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου. Ρωτάει επίσης εάν υπάρχει προγραμματισμός για τη συνέχιση του αρχικού σχεδιασμού και τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ ή όχι.

Δείτε όλα τα σχόλια