Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις ελληνικές καλένδες το «Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ» στο Ίλιον;

Επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη

Το θέμα της ανάδειξης και συνέχισης των εργασιών του ιστορικού Πάρκου Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον της Δυτικής Αθήνας φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της η Χαρά Καφαντάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και σημειώνει ότι ο ιστορικός αυτός χώρος, και συγχρόνως σημαντικός ελεύθερος χώρος 33.870 τετραγωνικών μέτρων -που ανήκει στην ΕΡΤ- αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ήδη από το 1999. Όπως συμπληρώνει επίσης, η ανακαίνιση των κτηρίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου «Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ» εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για κονδύλια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης του χώρου αυτού περιλαμβάνει: Πάρκο ανοιχτό στους πολίτες, εκδηλώσεις της ΕΡΤ και του Δήμου Ιλίου, δημιουργία μικρού «εικονικού» μουσείου, θεματικές διαδρομές, υπαίθριο αμφιθέατρο και λειτουργία «ψηφιακού πάρκου».

Όπως σημειώνει η Χ. Καφαντάρη, δεδομένου ότι έχουν παραδοθεί οι μελέτες ωρίμανσης και έχει προγραμματιστεί ο σχεδιασμός του έργου, ερωτάται ο υπουργός εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου. Ρωτάει επίσης εάν υπάρχει προγραμματισμός για τη συνέχιση του αρχικού σχεδιασμού και τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ ή όχι.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις