Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ.Ολάντ: Οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν σεβαστεί τη συμφωνία με την ΕΕ

ΑΜΠΕ

«Η ΕΕ έκλεισε μια συμφωνία με την Τουρκία, η οποία έπρεπε να ελέγχει τις αναχωρήσεις και να δέχεται τις επιστροφές των όσων δεν είχαν δικαίωμα ασύλου. Τη χρηματοδοτήσαμε. Αν η συμφωνία δε γίνεται σεβαστή από την Τουρκία, πρέπει να την επανεξετάσουμε», πρόσθεσε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Προσφυγικό και να μην την παραβιάζει, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις", δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο ίδιος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επεσήμανε ότι «η Ευρώπη έκλεισε μια συμφωνία με την Τουρκία, η οποία έπρεπε να ελέγχει τις αναχωρήσεις και να δέχεται τις επιστροφές των ανθρώπων που δεν είχαν δικαίωμα ασύλου. Τη χρηματοδοτήσαμε ώστε να μπορέσει να κρατήσει εκεί αυτούς τους ανθρώπους. Αν αυτή η συμφωνία δε γίνεται σεβαστή από την Τουρκία, τότε πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα».

Ο Φ.Ολάντ συνέχισε λέγοντας, πως συμμερίζεται το γεγονός ότι η Ελλάδα επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, επειδή βρίσκεται κοντά στην εστία των συρράξεων και λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ υπογράμμισε πως ήταν επιτυχία της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ και «έτσι άντεξε την πίεση των ροών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Φ.Ολάντ σημείωσε πως η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μεγάλο ζήτημα της εποχής και επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει απάντηση με κοινή αντιμετώπιση.

Κατά την παραμονή του στον Ελαιώνα, ο κ. Ολάντ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου, επισκέφτηκε το παράρτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την κοινωνική υπηρεσία, τη βιβλιοθήκη, ενώ συνομίλησε με πρόσφυγες και εθελοντές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο