Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Ειρ.Γαϊτάνου: Προαναγγελθείσες τραγωδίες σε βάρος πρoσφύγων και μεταναστών από την κυβερνητική πολιτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειρ.Γαϊτάνου: Προαναγγελθείσες τραγωδίες σε βάρος πρoσφύγων και μεταναστών από την κυβερνητική πολιτική

«Εν μέσω της πανδημίας, για πρόσφυγες και μετανάστες έχει γίνει μια επιλογή περιορισμού που συνιστά θανατική καταδίκη. Η τακτική είναι ‘να τους κλείσουμε όλους μέσα κι ό,τι γίνει θα γίνει εκεί. Πρόκειται για προαναγγελθείσες τραγωδίες», τονίζει η υπεύθυνη εκστρατειών του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Ειρήνη Γαϊτάνου.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/789947581&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Η ίδια μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 για τα μέτρα που πέρασε με ΠΝΠ η κυβέρνηση που αποτελούν απόλυτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών.

«Ακόμα και οι επίσημες ανακοινώσεις με τη διάκριση των κρουσμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες δείχνουν μια ξενοφοβική ρητορική. Στην Διεθνή Αμνηστία δουλεύουμε πολύ καιρό τώρα ξεκινώντας μια παγκόσμια πρωτοβουλία με αίτημα να φύγουν από τα νησιά -όπου βρίσκονται 40.000 άνθρωποι σε δομές χωρητικότητας περίπου 6.000- και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα», σημείωσε η Ε.Γαϊτάνου.

«Έχουμε βγάλει κι ένα βίντεο που αντιπαραβάλλει το επίσημο του ΕΟΔΥ με τις οδηγίες προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αναδεικνύοντας πόσο αδύνατο είναι αυτό για τους πρόσφυγες».

Τέλος, η υπεύθυνη εκστρατειών του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας επεσήμανε ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται και η πλήρης αναστολή δικαιώματος αίτησης ασύλου -που αποτελεί απόλυτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων- τα πέρασε η κυβέρνηση με ΠΝΠ. Την ίδια ώρα πολλά ΜΜΕ υιοθετούν μια επικίνδυνη, ρατσιστική ρητορική ειδικά τώρα, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL