Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Γ. Καμίνης: Να παραταθεί κατά δέκα ημέρες η εγγραφή για το ΚΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Καμίνης: Να παραταθεί κατά δέκα ημέρες η εγγραφή για το ΚΕΑ

Την παράταση κατά δέκα ημέρες της προθεσμίας εγγραφής για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ζητεί από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος στην επιστολή του περιγράφει ως “τραγική” την κατάσταση που επικρατεί λόγω της “δυσανάλογα μεγάλης προσέλευσης των αιτούντων στις δημοτικές υπηρεσίες”, που προκαλεί “αμείωτη ταλαιπωρία” στους υποψήφιους δικαιούχους.

Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης τονίζει από την πλευρά του ότι μελετά το αίτημα του δημάρχου Αθηναίων και, αφού διαπιστωθεί το μέγεθος των αναγκών, θα παρθεί η σχετική απόφαση που, σημειωτέον, αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης του ΚΕΑ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξηγεί ότι “η αδυναμία εισαγωγής στο πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑ του αρχείου αδειών παραμονής πολιτικών τρίτων χωρών για την αυτόματη διασταύρωση είχαν ως αποτέλεσμα να κατευθύνονται στον δήμο όλοι οι μετανάστες και οι μονογονείς και όλα τα άτομα τα οποία απαιτείται να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά”.

Συνεπώς, ο Γ. Καμίνης ζητάει να υπάρξει συντονισμός προκειμένου “να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω κι αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι ενεργές άδειες παραμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών με δηλωμένη κατοικία στον δήμο ανέρχονται σε 87.334. Επίσης ζητεί να επεκταθεί το δίκτυο σημείων εξυπηρέτησης των υποψήφιων δικαιούχων και να τεθεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, όπως και να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τα επτά σημεία εγγραφής του Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL