Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.1°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.7°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 94%
Παιδικοί σταθμοί / Έως σήμερα οι αιτήσεις για επιδοτούμενες θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παιδικοί σταθμοί / Έως σήμερα οι αιτήσεις για επιδοτούμενες θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 21η Ιουλίου από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Η συνολική χρηματοδότηση από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 60 εκατ. ευρώ προέρχεται από ΕΣΠΑ.

Τη φετινή σχολική χρονιά πρόκειται να φιλοξενηθούν περί τα 141.000 παιδιά. Όπως έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι υπουργοί φέτος θα φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά για τα οποία οι γονείς τους θα υποβάλουν αίτηση, εφ’ όσον υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Να σημειωθεί ότι πανελλαδικά έχουν αυξηθεί κατά 3.000 οι νέες θέσεις στις δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας, ενώ λόγω της δημιουργίας νέων τάξεων στα νηπιαγωγεία για τα παιδιά 4 ετών έχουν απελευθερωθεί ήδη 9.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την κατασκευή νέων αιθουσών στις δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας. Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε χθες τη δεύτερη δόση χρηματοδότησης ύψους 147.941 ευρώ στους Δήμους Μαλεβιζίου, Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Καλαμαριάς, Ακτίου- Βόνιτσας, Γαλατσίου, Σαλαμίνας, Σπάρτης.

Παράλληλα, στην Αττική η περιφερειάρχης, Ρ. Δούρου αποφάσισε να διοχετεύσει 7,63 εκατ. ευρώ για την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων παιδιών σε επιδοτούμενες θέσεις για τη νέα σχολική χρονιά με την παροχή κουπονιών. Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης υπέγραψε δύο προσκλήσεις με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., συνολικής δαπάνης 7.638.100 ευρώ για την παροχή κουπονιών στις οικογένειες - δικαιούχους.

“Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει κάνει από την πρώτη στιγμή της θητείας, τον Σεπτέμβριο του 2014, τη στρατηγική επιλογή της πολυεπίπεδης στήριξης της κοινωνικής πολιτικής, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης” τόνισε η Ρ. Δούρου προσθέτοντας: “Δείξαμε και δείχνουμε εμπράκτως το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να στέκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL