Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
5 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας

Ορμώμενος από την «αδιαφορία και περιφρόνηση της Πολιτείας απέναντι στην τέχνη και στους ανθρώπους της», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δίνει την πρώτη του διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «Απροστάτευτος» το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας estage.gr

«Αυτή η αδιαφορία δεν μου έκανε καμία έκπληξη, καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχα ξεκάθαρο ότι εκείνοι που έχουν την τύχη των πολιτών στα χέρια τους δεν ενδιαφέρονται. Ειδικά για τον πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο δημοφιλής τραγουδοποιός, καθώς, όπως εξήγησε, «τα όποια αποτελέσματα της τέχνης είναι μακροπρόθεσμα και δεν μπορούν να τα καρπωθούν αυτοί που κυβερνάνε. Αφετέρου η τέχνη, όπως και η Παιδεία, οδηγεί τον άνθρωπο σε στοχασμό και αναστοχασμό, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ατίθασος απέναντι στις πρακτικές τής καθυπόταξης».

Διευκρίνισε πως ο ίδιος «δεν επαφίεται στην κρατική μέριμνα» γι’ αυτό που κάνει, παίρνοντας πάντα «τα ρίσκα που ήθελε. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Δεν θα καθίσω με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας τα ψίχουλα» υπογράμμισε, ενώ, αναφερόμενος στους συναδέλφους του μουσικούς, σχολίασε πως ένα μεγάλο μέρος τους είναι «σχεδόν σε απόγνωση, προσπαθώντας να κάνουν κι άλλες δουλειές».

Ο ίδιος έχει τουλάχιστον δύο χρόνια να κάνει συναυλίες, ενώ οι εμφανίσεις του ήταν ελάχιστες. «Αυτό το καλοκαίρι ετοιμαζόμουν, τρόχιζα τα μαχαίρια, αλλά δυστυχώς δεν έκατσε. Παρ’ όλα αυτά, είχα αποφασίσει να κάνω εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε μεγάλους χώρους και να καλύψω όλες τις απαιτήσεις, αλλά τα γεγονότα που ακολούθησαν με ξενέρωσαν.  Όταν ζητήθηκε να φορά το κοινό μάσκες και μέσα στη συναυλία κι όταν είδα πώς συμπεριφέρθηκαν τα διάφορα μέσα σε καλλιτέχνες, ψάχνοντας αφορμή να ρίξουν την ευθύνη στα μαύρα πρόβατα, που πάντα υπάρχουνε» είπε.

Στεκόμενος με υπευθυνότητα απέναντι στη χρονική στιγμή της πανδημίας και της έξαρσής της, παίρνει την απόφαση μιας διαδικτυακής συναυλίας «ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, γιατί είναι κάτι καινούργιο» όπως είπε. «Με πλήρες σχήμα, πρόβες, τεχνικούς. Δεν θέλω να απαιτώ μόνο από το κράτος, θέλω κι εγώ ο ίδιος να αναλάβω τις ευθύνες και να συνεχίσω την επαφή που έχω με τον κόσμο» πρόσθεσε, μιλώντας για «έναν άλλο τρόπο, μια άλλη αποτύπωση. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, όπως κάναμε πάντα» κατέληξε.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι Βάσω Δημητρίου (κιθάρες, τζουράς), Αποστόλης Γιάγκος (πλήκτρα), Βασίλης Γιασλακιώτης (τύμπανα, λύρα), Βασίλης Κουτσονάνος (μπάσο), Γιάννης Λίταινας (τραγούδι, κιθάρα), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, φωνή), Κωσταντής Πιστιόλης (πνευστά, φωνή), ενώ οι Μάκης Πελοπίδας και Θράσος Αμπατζής κάνουν την ηχοληψία και οι Χρήστος Λαζαρίδης και Βασίλης Πουφτής τους φωτισμούς.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL