Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γνωμοδότηση KΑΣ για τα ύψη των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης

Το ύψος των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης μπορεί να φτάσει τα 21 μέτρα χωρίς τις απολήξεις τους, ενώ σε ένα μικρό τμήμα της Συγγρού ανεβαίνει στα 24 μέτρα επίσης χωρίς τις απολήξεις, όπως γνωμοδότησε ομόφωνα το ΚΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη σημερινή συνεδρίαση του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα μέλη του Συμβουλίου κλήθηκαν να συζητήσουν για την «έγκριση ή μη σχεδίου «Ειδικού Προεδρικού Διατάγματος καθορισμού υψών εντός οριοθετημένης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και ειδικότερα εντός της περιοχής Μακρυγιάννη/Κουκάκι», λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τις δύο νέες αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ, στις 24 Απριλίου, που ορίζουν  χαμηλότερα ύψη για τα κτίρια της περιοχής από τα 24 μέτρα που γνωμοδότησε το ΚΑΣ για το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 9 στην προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 22 Απριλίου.  

Σύμφωνα με το ΣτΕ «στην περιοχή δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, αλλά οι ειδικές διατάξεις του διατάγματος του 1955, οι οποίες ορίζουν ως ανώτατο ύψος τα 21 μέτρων». 

Στην απόφαση του  2102/2019, δε,  το ΣτΕ ορίζει ότι πρέπει η Διοίκηση καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου που έγινε το 2004, να «προωθήσει την έκδοση Διατάγματος για τον έλεγχο της δόμησης στις παρυφές του Ιερού Βράχου, όπως όφειλε (άρθ. 14, παρ. 6) του ν.3028/2002).

Τι θα γίνει άραγε τώρα, με το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 5 στου Μακρυγιάννη, θα κοντύνει ακόμα περισσότερο;

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις