Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Το χάδι της τέχνης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το χάδι της τέχνης...

Μια ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής να απολαύσουν δωρεάν κάθε Τετάρτη και Σάββατο (9.30 μ.μ.), παραγωγές που τους ενθουσίασαν και ήθελαν πάντα να ξαναδούν ή απλώς δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν όταν αυτές παρουσιάζονταν δίνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσω της ιστοσελίδας του και του κύκλου «Μένουμε σπίτι - Βλέπουμε Μέγαρο».

Η έναρξη γίνεται το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9.30 μ.μ. με την όπερα «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ και τη Μάρλις Πέτερσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολουθούν την Τετάρτη 8.4 «Η στέψη της Ποππαίας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι και το Σάββατο 11.4 η «Ηλέκτρα» με την Αγνή Μπάλτσα στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε διασκευή στα ελληνικά για παιδιά (Μεγάλη Τετάρτη 15.4), το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα (Κυριακή του Πάσχα 19.4), «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου (Τετάρτη του Πάσχα 22.4), η μουσική παράσταση «...και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά (Σάββατο 25.4), η «Θαΐς» του Ζιλ Μασνέ (Τετάρτη 29.4), «Η γυναίκα δίχως σκιά» του Ρ. Στράους (Σάββατο 2.5) και «Ο Νάνος» του Α. Τσεμλίνσκι (Τετάρτη 6.5).

Διαθέσιμη στο Διαδίκτυο είναι επίσης η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο - σκηνοθεσία Θωμά Κιάου, με τη φωνή του Αλέξανδρου Χαρκιολάκη στον ρόλο του Νίκου Σκαλκώτα και αφηγήτρια την Κατερίνα Διδασκάλου.

Διαθέσιμες και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι επιλεγμένες εκδηλώσεις του Μegaron Plus με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και διανοητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ιστορικά «Μικροαστικά»

Την ιστορική παράσταση «Τα Μικροαστικά» σε κείμενα και στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη παραχώρησε στο νέο του κανάλι στο Youtube το Θέατρο «Μεταξουργείο». Η παράσταση αποτέλεσε την εναρκτήρια παραγωγή του «Μεταξουργείου» τον Οκτώβριο του 1999.

 

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καλεί τα παιδιά και τους εφήβους να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς «Γυρίζουμε Σπίτι» (για παιδιά 6-13 ετών) και «Γράφουμε Σπίτι» (για εφήβους 14-18 ετών) δημιουργώντας τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση.

Πρόκειται για ταινία μικρού μήκους διάρκειας έως 3 λεπτά, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι καλούνται να γράψουν το σενάριο αντλώντας έμπνευση από ό,τι είναι γύρω τους εκτός από ανθρώπους και να «κινηματογραφήσουν» μέσω κινητού, tablet, laptop, φωτογραφικής μηχανής κ.ά.

Οι έφηβοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα θέματα «Απίστευτες μέρες» και «Μεγαλώνοντας» αφηγούμενοι με βιωματικό τρόπο ιστορίες, συναισθήματα, καταστάσεις, πρόσωπα, τόπους, αντικείμενα. Πληροφορίες στη σελίδα του Φεστιβάλ www.filmfestival.gr

 

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ και η Τζόαν Μπαέζ

Το ξύπνημα της άνοιξης ζωγραφίζει στο iPad του ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του στη Νορμανδία, περνώντας τις περισσότερες μέρες στον κήπο. Μέσω του BBC μοιράζεται δέκα από τα πιο πρόσφατα έργα του, εννέα εκ των οποίων δεν έχουν δημοσιευθεί.

Στον μουσικό της φολκ John Prine, που νοσηλεύεται με κορωνοϊό, αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια της η Τζόαν Μπαέζ τραγουδώντας από την κουζίνα της. Το τραγούδι «Hello in There» συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της.

* Από επιπλοκές του ιού πέθαναν σε ηλικία 59 ετών ο τρομπετίστας της τζαζ Wallace Roney και ο 76χρονος ηθοποιός Άντριου Τζακ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL