Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενεργός μέχρι το τέλος

Ο συνθέτης, ντράμερ της τζαζ, πιανίστας, ενορχηστρωτής και αδελφός του αξέχαστου Γεράσιμου Λαβράνου και του ντράμερ Γιώργου Λαβράνου, ο Νίκος Λαβράνος, έφυγε το Σάββατο 20 Ιουλίου, σε ηλικία 86 ετών....

Ο συνθέτης, ντράμερ της τζαζ, πιανίστας, ενορχηστρωτής και αδελφός του αξέχαστου Γεράσιμου Λαβράνου και του ντράμερ Γιώργου Λαβράνου, ο Νίκος Λαβράνος, έφυγε το Σάββατο 20 Ιουλίου, σε ηλικία 86 ετών. Με τη σύζυγό του Μίλλη Καραλή είχαν μια μακριά κοινή πορεία στη μουσική.

Ήθελε πάντα να είναι ο εαυτός του

Ψηλός, λυγερός, ο Νίκος Λαβράνος, γεννημένος το 1933, έμεινε ενεργός μέχρι το τέλος και όλοι απορούσαν για την αντοχή του. Όμως γι’ αυτόν ήταν τρόπος ζωής, η μουσική ήταν η ζωή του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ορχήστρα του αδελφού του Γεράσιμου, που έφυγε πρώτος στις 24 Μαρτίου του 2015 σε ηλικία 80 ετών, παίζοντας διάφορα κρουστά: τύμπανα, βιμπράφωνο, bongos, timbales, shekere. Ο Γεράσιμος αποτελούσε την έμπνευσή του.

Τα δύο αδέλφια κατάγονταν από την Κέρκυρα. Ο νεότερος κατά τρία χρόνια Νίκος έγραψε τραγούδια -μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους, πάνω από διακόσιες μεγάλες επιτυχίες που κοσμούν το ελαφρό ελληνικό τραγούδι- για τη Μίλλη Καραλή, τη Νάνα Μούσχουρη, τη Μαρινέλλα, τον Δάκη, τη Γαλάνη, τον Πάριο, τον Βοσκόπουλο, τη Βίκυ Μοσχολιού και άλλους πολλούς: «Αν οι φίλοι σ’ αγαπάνε», «Αυτή την ώρα», «Γειτονάκι μου», «Δε ζουν οι αγάπες με λόγια», «Μακριά απ’ τα ψέματα», «Τι άλλο θες τώρα;».

Η πλούσια καριέρα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι πάμπολλες συνεργασίες του τον είχαν μάθει ένα πράγμα: να είναι ο εαυτός του. Το τήρησε σε κάθε του δουλειά αλλά και στην προσωπική ζωή του.

 

Iλάν Σολομών

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις