Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενεργός μέχρι το τέλος

Ο συνθέτης, ντράμερ της τζαζ, πιανίστας, ενορχηστρωτής και αδελφός του αξέχαστου Γεράσιμου Λαβράνου και του ντράμερ Γιώργου Λαβράνου, ο Νίκος Λαβράνος, έφυγε το Σάββατο 20 Ιουλίου, σε ηλικία 86 ετών....

Ο συνθέτης, ντράμερ της τζαζ, πιανίστας, ενορχηστρωτής και αδελφός του αξέχαστου Γεράσιμου Λαβράνου και του ντράμερ Γιώργου Λαβράνου, ο Νίκος Λαβράνος, έφυγε το Σάββατο 20 Ιουλίου, σε ηλικία 86 ετών. Με τη σύζυγό του Μίλλη Καραλή είχαν μια μακριά κοινή πορεία στη μουσική.

Ήθελε πάντα να είναι ο εαυτός του

Ψηλός, λυγερός, ο Νίκος Λαβράνος, γεννημένος το 1933, έμεινε ενεργός μέχρι το τέλος και όλοι απορούσαν για την αντοχή του. Όμως γι’ αυτόν ήταν τρόπος ζωής, η μουσική ήταν η ζωή του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ορχήστρα του αδελφού του Γεράσιμου, που έφυγε πρώτος στις 24 Μαρτίου του 2015 σε ηλικία 80 ετών, παίζοντας διάφορα κρουστά: τύμπανα, βιμπράφωνο, bongos, timbales, shekere. Ο Γεράσιμος αποτελούσε την έμπνευσή του.

Τα δύο αδέλφια κατάγονταν από την Κέρκυρα. Ο νεότερος κατά τρία χρόνια Νίκος έγραψε τραγούδια -μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους, πάνω από διακόσιες μεγάλες επιτυχίες που κοσμούν το ελαφρό ελληνικό τραγούδι- για τη Μίλλη Καραλή, τη Νάνα Μούσχουρη, τη Μαρινέλλα, τον Δάκη, τη Γαλάνη, τον Πάριο, τον Βοσκόπουλο, τη Βίκυ Μοσχολιού και άλλους πολλούς: «Αν οι φίλοι σ’ αγαπάνε», «Αυτή την ώρα», «Γειτονάκι μου», «Δε ζουν οι αγάπες με λόγια», «Μακριά απ’ τα ψέματα», «Τι άλλο θες τώρα;».

Η πλούσια καριέρα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι πάμπολλες συνεργασίες του τον είχαν μάθει ένα πράγμα: να είναι ο εαυτός του. Το τήρησε σε κάθε του δουλειά αλλά και στην προσωπική ζωή του.

 

Iλάν Σολομών

Δείτε όλα τα σχόλια