Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Αλ. Τσίπρας, Z. Ζάεφ στο ραντεβού με την Ιστορία - Η συμφωνία των Πρεσπών είναι γεγονός (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας, Z. Ζάεφ στο ραντεβού με την Ιστορία - Η συμφωνία των Πρεσπών είναι γεγονός (Video)

Υπογράφηκε σήμερα στις Πρέσπες, η συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του «Μακεδονικού» ανοίγοντας το δρόμο για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομικη ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Για τη «νέα εποχή, σταθερότητας ευημερίας και ασφάλειας» υπογράφουμε μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που σέβεται πλήρως τις αξίες και τις αρχές των πολιτών τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

https://www.youtube.com/embed/Q7GK1F1DnSY

«Κάνουμε ένα ιστορικό βήμα για να υπάρχουν μόνο νικητές από εδώ και στο εξής, να ανοίξουμε το δρόμο της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνανάπτυξης» υπογράμμισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή της υπογραφής.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε: "περήφανος για αυτή την ιστορική συμφωνίαΗ συμφωνία αυτή θα μας ενώνει για πάντα". «Η συμφωνία αποτελεί ενθάρρυνση και έμπνευση για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών και πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών».

«Οι πολίτες μας επιθυμούν την ειρήνη, τη συνεργασία. Στην Ευρώπη η ξενοφοβία είναι κάτι το ξένο. Αντιθέτως η δημοκρατία επιλύει τα προβλήματα αγωνίζεται κατά του εκφοβισμού και επιλύει τα προβλήματα για το μέλλον» τόνισε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

«Η συμφωνία πληρεί τα στρατηγικά συμφέροντα και των δύο χωρών. Είναι χαρά και τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί με όλους τους ΥπεΞ. Η συμφωνία είναι δίκαιη, έντιμη και μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι ένα παράδειγμα, για όλο τον κόσμο η συμφωνία αυτή» δήλωσε με τη σειρά του ο ειδικός απεσταλμένος διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς που γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Φέτος δεν θέλω δώρα για τα γενέθλια μου. Θα μου κάνουν δώρα οι δύο Πρωθυπουργοί που συνεργάστηκα».

Λίγο πριν την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ χάρισε τη γραβάτα του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συντάκτης: avgi.gr

Συνεχής Ενημέρωση και live από την υπογραφή της Ιστορικής Συμφωνίας στις Πρέσπες

Υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για το Μακεδονικό στις Πρέσπες (ζωντανή μετάδοση)

Αλ. Τσίπρας: Νέα εποχή σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας (Video)

Ζ. Ζάεφ: Οικοδομούμε τα θεμέλια της φιλίας και της συνεργασίας (Video)

Μ. Νίμιτς: Πολιτικό θάρρος και όραμα από Τσίπρα - Ζάεφ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL