Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Μ. Νίμιτς: Πολιτικό θάρρος και όραμα από Τσίπρα - Ζάεφ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Νίμιτς: Πολιτικό θάρρος και όραμα από Τσίπρα - Ζάεφ

Για μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία έκανε λόγο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες.

«Η επίλυση του προβλήματος απαίτησε πολιτικό θάρρος και ηγετική ικανότητα. Δεν βρίσκει κανείς πολιτικό θάρρος και στρατηγικό όραμα, δεν βρίσκει κανείς τέτοιες διπλωματικές ικανότητες» ανέφερε, σημειώνοντας πως «οι ηγέτες των δύο χωρών  επέδειξαν αυτά τα χαρακτηριστικά και Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη τέτοιας ποιότητας ηγετών».

«Η διαδικασία ήταν μακρά, δυσχερής, αλλά η επεξεργασία των προβλημάτων οδήγησε σε μία δίκαιη και έντιμη συμφωνία. Και κυρίως, σε μία συμφωνία η οποία μπορεί να εφαρμοστεί» πρόσθεσε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, τονίζοντας πως «αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς δυο χώρες μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα».

«Σήμερα ημέρα των γενεθλίων μου θέλω να πω στην οικογένειά μου πως φέτος δεν χρειάζομαι δώρα, δώρα θα μου κάνουν δύο πρωθυπουργοί» ανέφερε χαριτολογώντας σε άλλο σημείο.

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «και τυπικά έχουν ολοκληρωθεί τα καθήκοντά μου αλλά πλέον η συμφωνία θα εφαρμοστεί από τέσσερις πολλοί ικανούς πολιτικούς».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL