Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Και αποτυχημένο δίδυμο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και αποτυχημένο δίδυμο...

Η αναβάθμιση -έκπληξη, ως προς τον χρόνο- της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's δεν αναβάθμισε απλώς το ελληνικό αξιόχρεο ούτε προεξοφλεί απλώς την καθαρή έξοδο, προς μεγάλη λύπη των "γαλάζιων" και "πράσινων" καταστροφολόγων, που βλέπουν άλλη μια φορά να διαψεύδονται οι όχι και τόσο μύχιες προσδοκίες τους.

Αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει στις αγορές, ο διεθνής οίκος, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαχρονικά φιλικός ούτε προς την Ελλάδα ούτε προς την παρούσα κυβέρνηση, προεξοφλεί ρύθμιση του χρέους και, αφού αναφέρει πως "η Ελλάδα βρισκόταν σε αντίστοιχο σημείο καμπής στα μέσα του 2014", προβάλλει την εκτίμηση ότι σε σχέση με εκείνη την περίοδο "το ρίσκο ανατροπής ή εκτροχιασμού της δημοσιονομικής και οικονομικής προόδου που έχει επιτευχθεί είναι σημαντικά χαμηλότερο".

Προωθώντας μέτρα κοινωνικής πολιτικής υπέρ των αδυνάμων, τα οποία ούτε κατά διάνοια υφίσταντο πριν, ο οίκος αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση της Αριστεράς "έχει να επιδείξει καλύτερες επιδόσεις από αυτές των προκατόχων της", δηλαδή από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, που ακόμα και προχθές κουνούσαν το δάχτυλο στον ελληνικό λαό που εξέλεξε δυο φορές αυτή την κυβέρνηση. "Αρκετά σας ανεχθήκαμε" είπαν για να κρύψουν, εκτός των άλλων, και την αποτυχία τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL