Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Πετρόπουλος: Στόχος μας είναι να αποφύγουμε περικοπές συντάξεων το 2019 (Video)

«Πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγουμε την περικοπή των συντάξεων το 2019» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Η κυβέρνηση στοχεύει στο να επιτευχθεί αυτή η αποφυγή στις περικοπές των συντάξεων το 2019. Αυτός ο πολιτικός στόχος είναι διακήρυξη της κυβέρνησης και φαίνεται ότι αυτό είναι εφικτό τόνισε ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ.

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων εξήγησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει άλλωστε έμπρακτα, η αύξηση στα οικογενειακά εισοδήματα καθώς και το κοινωνικό μέρισμα.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ υπενθύμισε ότι «από το 2010 από τον νόμο 3863 είχε προβλεφθεί ότι αποσπάται από τις συντάξεις και γίνεται προνοιακό οπότε έχασε την προστασία των συντάξεων. Το 2015 τέθηκε ως αδιαμφισβήτητης υποχρέωσης που πρέπει να εκπληρωθεί».

«Η συμφωνία από το πρώτο μνημόνιο ήταν να μην ξεπερνάει η συνταξιοδοτική δαπάνη το 16,2 του ΑΕΠ. Το 2019 θα πέσουμε κάτω από το 15% του ΑΕΠ και θα έχουμε την ευκαιρία με βάση και τα αυξημένα έσοδα του ΕΦΚΑ από το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής να βελτιώσουμε μια σειρά παροχών».

Όπως εξήγησε προβλέπεται ότι θα έχουμε θετική απόκλιση στον ΕΦΚΑ και πλέον του πλεονάσματος 1. 473.000.000 ευρώ που καταγράφηκε φέτος εκτιμώντας ότι θα είναι πολλαπλάσιο για το 2019, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα για περισσότερες κοινωνικές παροχές.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής για την εκκαθάριση των οφειλών και για να διευκολύνουμε ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί να πάρουν σύνταξη, θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση» είπε σχετικά με τις εκκρεμούσες συντάξεις οι οποίες φέτος φτάνουν τις 75.000. Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός το πρόβλημα εντοπίζεται στις χειρόγραφες συντάξεις και τις διαδοχικές.

20.000 νέες συντάξεις θα πληρωθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο