Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Πολιτικός απεργοσπάστης ο Β. Κικίλιας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτικός απεργοσπάστης ο Β. Κικίλιας

Στάση εργασίας είχαν κηρύξει χθες δύο σωματεία στον χώρο του Τύπου. Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ από τις 11 το πρωί έως τις 6 χθες το απόγευμα, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, και ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός με τους δημοσιογράφους του έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη στάση εργασίας και, πιστοί στην πάγια απεργοσπαστική τους τακτική, βγήκαν στον αέρα. Την ώρα που η Ένωση Συντακτών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του Διοικητικού Συμβουλίου της, καλούσε τα μέλη της να δώσουν το "παρών" σε μια κρίσιμη συνέλευση για την αυτοτέλεια των Ταμείων και την εξασφάλιση πόρου, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή τη βιωσιμότητά τους, κάποιοι δημοσιογράφοι προτίμησαν να βγουν στο γυαλί είτε υπακούοντας σε κάποια προσωπική επιλογή είτε ακολουθώντας τις εντολές του εργοδότη τους. Όποιοι και αν ήταν οι λόγοι, αυτό είναι κάτι που αφορά τον κλάδο των δημοσιογράφων και μόνον, και η συζήτηση αυτή δεν θα χρειαζόταν να γίνει δημοσίως.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η συγκεκριμένη “απεργοσπαστική” εκπομπή είχε έναν θεσμικά σημαίνοντα φιλοξενούμενο. Δεν είναι λίγο την ώρα της στάσης εργασίας του σωματείου των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει το "παρών" σε μια απεργοσπαστική τηλεοπτική εκπομπή, απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους με τους οποίους ο κ. Κικίλιας λόγω της κομματικής του θέσης υποτίθεται ότι μιλά και συνεργάζεται σε καθημερινή βάση. Δεν είναι λίγο την ώρα που ένας επαγγελματικός κλάδος δίνει τη δική του μάχη για την βιωσιμότητα του ταμείου του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στέκεται με πλήρη αδιαφορία στο πλευρό των απεργοσπαστών. Είναι, όμως, “λίγος” αυτός ο πολιτικός που, εκμεταλλευόμενος μια στάση εργασίας -που παρεμπιπτόντως σεβάστηκαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων-, πάει μόνος σε ένα τηλεοπτικό στούντιο χωρίς αντίπαλο και αντίλογο για να υπερασπιστεί το προχθεσινό ναυάγιο του αρχηγού του στη Βουλή.

Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι για τις θέσεις και τις επιλογές τόσο κάποιων επιχειρηματιών στον χώρο της ενημέρωσης όσο και της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Και αν από ορισμένους εργοδότες το φέσι στο Ταμείο έχει φτάσει ώς τα γόνατα και καμία έκπληξη δεν προκαλεί η στάση τους, καλό θα είναι να μας πει και ο κ. Κικίλιας τι ακριβώς λέει η Ν.Δ. για το Ταμείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL