Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
avgileaks / Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Σόιμπλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Σόιμπλε

Έκπληκτα τα μέλη που συνόδευαν τον Κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε είδαν τον Γερμανό υπ. Οικονομικών να ζητάει τη βοήθειά του προκειμένου να ξεπεράσει το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση και το κόμμα του.

“Είμαστε πίσω σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε 41% και τώρα μας έχουν στο 30%, σε συνεχή πτώση. Έχω δώσει εντολή να κάνουν δημοσκόπηση μετά το ταξίδι σου στη Γερμανία για να δούμε πόσο ανεβήκαμε” φέρεται να του είπε ο Β. Σόιμπλε την ώρα που ολοκληρωνόταν η συνάντηση.

“Μακάρι να σας βοήθησα, γιατί ειλικρινά το θέλω” είπε με καλοσύνη ο Κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ωστόσο, συμπλήρωσε πως δεν ξέρει τι άλλο να κάνει.

“Συζητήσαμε με την Άν. Μέρκελ, και συμφωνεί, να έρχεσαι μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον για τρεις ημέρες και να πηγαίνεις στις περιοδείες μαζί της για να προωθήσουμε το CDU” του είπε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης δεν έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί. “Μακάρι να μπορούσα. Αλλά εγώ, όπως μάλλον ξέρεις, έχω ήδη εκλεγεί από τις δημοσκοπήσεις και περιμένω να τοποθετηθώ στο Μαξίμου για να σώσω τη χώρα μου από τους ιδεοληπτικούς, αναρχοκομμουνιστές και λαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑίους” φέρεται να είπε.

“Αυτό είναι” αναφώνησε ο Σόιμπλε και πήρε τη Μέρκελ τηλέφωνο, όπου της ξεδίπλωσε τη νέα τακτική που πρέπει να έχουν. “Άνγκελα, ο Κυριάκος μου άνοιξε τα μάτια. Θα βγούμε και θα καταγγείλουμε τον Σουλτς ως κομμουνιστή, λαϊκιστή και συριζοτράμπ. Ότι θα μας χρεοκοπήσει με την πολιτική του και θα ζητάμε βοήθεια από την Ελλάδα. Δεν θα υποθηκεύσουμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τον σταθμό του Μονάχου στις ελληνικές τράπεζες για λίγες δραχμές. Συγγνώμη, ευρώ”.

Όταν πια έκλεισε το τηλέφωνο, γύρισε στον Μητσοτάκη και, αφού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του, ζήτησε να επανέλθει την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο ηγέτης της ελληνικής Δεξιάς αρνήθηκε. “Μα γιατί;” τον ρώτησε ο Β. Σόιμπλε και ο Κ. Μητσοτάκης είπε: “Πριν σώσω τελείως τη χώρα για τα καλά, πρέπει να καθαρίσω τα Εξάρχεια. Κι αυτό θα μου πάρει λίγο χρόνο. Συγγνώμη, δεν γίνεται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL