Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Σεβαστές, ή όχι οι αποφάσεις του ΣΤΕ από τη Ν.Δ.; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεβαστές, ή όχι οι αποφάσεις του ΣΤΕ από τη Ν.Δ.; (Video)

https://www.youtube.com/embed/dyrudST4_H0

«Σε κάθε περίπτωση εμείς το νόμο Παππά θα τον ακυρώσουμε» «βεβαίως, δεν το συζητάμε» «θα μεταφέρουμε τις αρμοδιότητες πίσω» ακόμα και αν το ΣΤΕ κρίνει το νόμο συνταγματικό ήταν απολύτως ξεκάθαρος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Αυτή η δήλωση για τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκο αποτελεί προσωπική εκτίμηση και όχι «απαράδεκτη και ωμή παρέμβαση» στο ρόλο της δικαιοσύνης.

Συνακολούθως τα ΝΕΑ, σήμερα το πρωί, με πρωτοσέλιδό τους επικαλούνται «δικαστές του ΣΤΕ» και «απαντούν» στον πρωθυπουργό με το πρωτοσέλιδό τους για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, ενώ τηλεοπτικά κανάλια από χθες μιλούσαν για "πηγές" του ΣΤΕ.

Το να λες ότι δεν γίνεται να πάρει μια τέτοια απόφαση το ΣΤΕ τη στιγμή που οι ως τώρα δικαστικές αποφάσεις ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση αποτελεί ωμή παρέμβαση στο ρόλο της δικαιοσύνης για τη Ν.Δ., όμως να ισχυρίζεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι θα καταργήσει «σε κάθε περίπτωση» νόμο, ακόμα και αν κριθεί συνταγματικός θεωρείται σεβασμός στις αποφάσεις της δικαιοσύνης;

Ενδεικτική του σεβασμού στο ρόλο της δικαιοσύνης στελεχών της Ν.Δ. είναι παλαιότερες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη για αποφάσεις των δικαστών του ΣΤΕ, τότε που τους χαρακτήριζε «μουρλούς», επειδή δεν συμφωνούσε με απόφαση που είχαν λάβει.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL