Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Το μαζικό κίνημα είναι η μόνη πραγματική δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις ρατσιστικές επιθέσεις, να απομονώσει όσους «διεγείρουν σε βιαιοπραγίες ή μίσος» και να αναγκάσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να κρυφτούν προς το παρόν στα γραφεία τους και στο μέλλον στα σπίτια τους

Εργατική Αριστερά

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

(...)

Το μαζικό κίνημα είναι η μόνη πραγματική δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις ρατσιστικές επιθέσεις, να απομονώσει όσους «διεγείρουν σε βιαιοπραγίες ή μίσος» και να αναγκάσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να κρυφτούν προς το παρόν στα γραφεία τους και στο μέλλον στα σπίτια τους. Αυτό ήδη έχει γίνει σε εκατοντάδες περιπτώσεις ανά τη χώρα, όπου οι Χρυσαυγίτες εμποδίστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα νοσοκομεία, τους δρόμους και τις πλατείες μας, για να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο από μαζικές κινητοποιήσεις κατοίκων, εργαζομένων και νέων.

Παρά το γεγονός, βέβαια, πως η αστυνομία όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε τις υπάρχουσες αντιρατσιστικές διατάξεις για να σταματήσει τους Χρυσαυγίτες, αλλά αντιθέτως πολλές φορές συντάχθηκε μαζί τους ενάντια στους αντιφασίστες, όπως στην περίπτωση των βασανισμών των 15 στη ΓΑΔΑ.

Το κίνημα χρειάζεται να ενισχυθεί και να διευρυνθεί και αποτελεί τη μόνη εγγύηση πως και η αστυνομία και οι δικαστές θα αναγκάζονται να μην καλύπτουν ρατσιστικά εγκλήματα. Η Αριστερά οφείλει να δώσει πολύ μεγαλύτερη σημασία σε αυτόν τον παράγοντα, παρά στη θεσμική κατοχύρωση του «αντιρατσισμού».

Απέναντι στους Κασιδιάρηδες, αλλά και σε κάθε είδους Κρανιδιώτες, Σταμάτηδες και Μπαλτάκους μέσα στη Βουλή, η Αριστερά θα μπορούσε ακόμα και να ψηφίσει επί της αρχής έναν αντιρατσιστικό νόμο (αν πρόκειται πραγματικά για τέτοιον) για να δώσει το πολιτικό στίγμα της αντιπαράθεσης με την ακροδεξιά πολυκατοικία.

Όμως την ίδια ώρα θα χρειαστεί να καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση για κάλυψη-απόκρυψη των φασιστών, για ρατσισμό και γενοκτονία κατά των φτωχών και των εργαζομένων.

Απαιτείται από την Αριστερά άμεσα να καταπολεμήσει τις εγγενείς αυταπάτες τμημάτων της σε σχέση με τη δυνατότητα απάντησης στο φασισμό από ένα υποτιθέμενο δημοκρατικό τόξο που θα αναπτυχθεί τάχα μαζί με μνημονιακούς σοσιαλφιλελεύθερους (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.) και ανύπαρκτους «φιλελεύθερους» της ακροδεξιάς Ν.Δ. Το θρίλερ του αντιρατσιστικού νόμου αποδεικνύει χωρίς καμία αμφισβήτηση πόσο μακριά νυχτωμένες είναι αυτές οι θεωρίες.

Άρθρο του Θανάση Κούρκουλα, 21.05.2013

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις