Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Πώς λειτουργεί το παρακράτος Μητσοτάκη (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς λειτουργεί το παρακράτος Μητσοτάκη (ηχητικό)

Τα υποτιθέμενα «ευρήματα» τα διατηρούν οι επιτελείς του συστήματος στα συρτάρια τους για χρόνια ολόκληρα, ώστε να τα αξιοποιήσουν όποτε δυσκολεύει η πολιτική συγκυρία για την σημερινή κυβέρνηση.https://www.youtube.com/embed/HfWIoaRpiXs

Χαρακτηριστική η περίπτωση της ηχογράφησης μιας συνομιλίας που είχαν το 2016 (!) ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό, Νίκο Παππά. Μια συνομιλία την οποία ο επιχειρηματίας τεμάχισε σε πολλά κομμάτια και το σύστημα της ΝΔ τη διοχέτευσε αυτές τις ημέρες μέσω του δικτύου προπαγάνδας των ΜΜΕ που διαθέτει και που «τάισε» με κρατικό χρήμα.

Ο δε Σάμπυ Μιωνή δηλώνει σήμερα πως έχει και άλλες ηχογραφήσεις να δημοσιεύσει, επιχειρώντας να εκβιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Τις συνομιλίες αυτές και το περιεχόμενό τους προφανώς και τις γνώριζε η ΝΔ, καθώς ο βουλευτής Θ. Πλεύρης, τον περασμένο Μάρτιο ρωτούσε τον Νίκο Παππά για αυτή τη συνομιλία, χωρίς να αναφέρει όμως ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Κυβέρνηση Παρακράτους: Καταγγελίες για παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Η χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η προανακριτική οδηγείται σε φιάσκο και είναι η τελευταία ευκαιρία για τη ΝΔ να αφήσει εντυπώσεις γύρω από την ανύπαρκτη υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας που οργάνωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν εξαντλούνται όμως στον Σ. Μιωνή, όπως καταγγέλλεται από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως οι επιτελείς της ΝΔ διοχέτευσαν στην προεκλογική περίοδο φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα από διακοπές του, σχεδόν έναν χρόνο πριν αυτές δημοσιευτούν! Ο τότε πρωθυπουργός είχε εκδράμει για δύο ημέρες εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου της χώρας. Σε ανύποπτη στιγμή κάποιος τον είχε φωτογραφίσει μαζί με τα παιδιά του και τα φιλικά στη ΝΔ μέσα είχαν κατασκευάσει το νέο αφήγημα περί του «Τσίπρα που απολαμβάνει την παραμονή του σε ένα κότερο».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για παράνομα υλικά που αποκτήθηκαν «ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις» από «εκπαιδευμένους επαγγελματίες με ή χωρίς πτυχίο». Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επισήμανση, καθώς η αναφορά στα «πτυχία» χτυπά καμπανάκια.

Θυμίζουμε πως κατά τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να διορίσει επικεφαλής της ΕΥΠ έναν άνθρωπο χωρίς τα τυπικά προσόντα. Ο Παναγιώτης Κοντολέων δεν είχε το απαραίτητο πτυχίο, με αποτέλεσμα, όταν αποκαλύφθηκε το παράνομο της επιλογής, η ΝΔ να οδηγηθεί σε κατόπιν εορτής αλλαγή του νόμου! Στις τότε επανειλημμένες ερωτήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί επιμένει στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου, απάντηση δεν είχε υπάρξει…

Ο παρακρατικός μηχανισμός δεν δρα ποτέ απλά στο παρασκήνιο. Απόδειξη αυτού, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε άρον άρον να αλλάξει το νόμο για τα παράνομα υλικά ηχογραφήσεων. Στις 18 Νοεμβρίου του 2019 ανετράπη η πρόβλεψη του νόμου, θεωρώντας πως έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση στα δικαστήρια όσων συνέλλεξε το παρακράτος εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο πολύ καλά μελετημένος μηχανισμός παρακρατικών μεθόδων θυμίζει σε αρκετούς τις αλήστου μνήμης πρακτικές του Μαυρίκη, του υπαλλήλου του ΟΤΕ που παρακολουθούσε και κατέγραφε σε κασέτες στελέχη της του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, με στόχο να τους εκβιάζει. Τον Ιούνιο του 1994 η Βουλή παρέπεμψε ως υποκλοπέα τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη…

Διαβάστε επίσης:

Παρακρατικό δίκτυο για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη

Κυβέρνηση Παρακράτους: Καταγγελίες για παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL