Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Τα στοιχεία δείχνουν ότι δρούσε από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / Παρακρατικό δίκτυο για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δρούσε από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / Παρακρατικό δίκτυο για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη

Κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποκλοπές, παρακράτος, εκβιασμοί. Οι συνειρμοί για τους παλαιότερους είναι μάλλον αναπόφευκτοι. Από το 1989 όμως έχουν περάσει 31 χρόνια και σήμερα ένα νέο παρακράτος με βαθιές ρίζες αναδύεται στην επιφάνεια. Στο φως των εξελίξεων γύρω από την Προανακριτική και τις παράνομες ηχογραφήσεις Μιωνή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν χθες σε μια βαριά καταγγελία.

"Από την ανάγνωση των γεγονότων και μόνο, συνάγεται ότι ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο, αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά" αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φωτογραφίζουν τον Κοντολέοντα

Χωρίς να κατονομάζεται, είναι σαφές ότι φωτογραφίζεται ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων. Πρόκειται για τον τέως γενικό διευθυντή της εταιρείας Security G4S, τον "διοικητή μουσικό" με το μη αναγνωρισμένο πτυχίο, για τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές κατέθεσε τροπολογία που επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της ΕΥΠ, ώστε να "κουμπώνουν" στον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, ψηφίστηκε μόνο από τους "γαλάζιους" βουλευτές.

Η πολιτική ζωή στον βούρκο με απόλυτη ευθύνη Μητσοτάκη

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του Ν. Παππά που βγήκε στη δημοσιότητα και για το οποίο, όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους.

Κάνουν λόγο για "συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από τη πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ. της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ", που "οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου, με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη λάσπη και στον βούρκο". Στην αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα θυμίζουν ότι και το 1989 "η Ν.Δ., πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε τις κασέτες του Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες του Μιωνή".

Έχουν στο συρτάρι τους υλικό παρακολουθήσεων

Στην έτσι κι αλλιώς πολύ σοβαρή καταγγελία του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η παράνομη ηχογράφηση του Μιωνή δεν ήταν η πρώτη περίπτωση που "το συγκεκριμένο παρακράτος τροφοδοτούσε με υλικό καταγραφών ή παρακολούθησης το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Υπενθυμίζουν συγκεκριμένα την δημοσίευση υλικού από τις διαβόητες διήμερες οικογενειακές διακοπές του Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018, υλικό στο οποίο, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το επιτελείο Μητσοτάκη είχε πρόσβαση κρατώντας το στο συρτάρι για μήνες. Έως ότου δοθούν στη δημοσιότητα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, "όταν ο ίδιος έκρινε ότι θα αποφέρει το μέγιστο πολιτικό όφελος".

Όταν "καρφώθηκε" ο Πλεύρης

Αντίστοιχα το ηχητικό που παράνομα αποκτήθηκε προ τετραετίας φυλάχτηκε στις ντουλάπες της ηγεσίας της Ν.Δ. αναμένοντας το σωστό timing. Σε αυτό ωστόσο φαίνεται πως "καρφώθηκαν" μόνοι τους.

Στις 5 Μαρτίου, πάνω από τέσσερις μήνες πριν βγει στον "αέρα" η παράνομη καταγραφή από τον Μιωνή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, που συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή, ρωτούσε τον Νίκο Παππά στην κατάθεσή του: "Εσείς, κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;".

Ο Θ. Πλεύρης σε συνέντευξή του αρνήθηκε ότι γνώριζε το περιεχόμενο της ηχογράφησης, ενώ υποστήριξε ότι ο Μιωνής τον θεωρούσε αντισημίτη λόγω του πατέρα του. Ποιος ξέρει; Ίσως μαντικές ικανότητες, ίσως αλάνθαστο δικονομικό κριτήριο.

Είχαν φροντίσει να νομιμοποιήσουν τις παράνομες καταγραφές

Ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ του παρακρατικού συστήματος είναι και το ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει από τις 18 Νοεμβρίου 2019 να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να νομιμοποιήσει, υπό προϋποθέσεις σύμφωνα με τη διατύπωση στον νόμο, τη χρήση σε δίκες παράνομων αποδεικτικών μέσων.

Αυτό έγινε με τροπολογία που είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για τους Κώδικες από το υπουργείο Δικαιοσύνης. "Προφανώς για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις κασέτες που είχε ήδη στα συρτάρια του ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δώστε στη δημοσιότητα ό,τι υλικό διαθέτετε

Την ώρα που η κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως τους διαλόγους και το υλικό, μετατρέποντας, με τη βοήθεια του φιλικού της Τύπου, σε θέμα κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης, στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως ο Σ. Μιωνής "εκ μέρους προφανώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει ότι κατέχει και άλλες κασέτες παράνομων ηχογραφήσεων, με σκοπό να τις δημοσιοποιήσει όποτε ο ίδιος, ή αυτός που τον προστάζει, αποφασίσει".

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί ευθέως τον πρωθυπουργό "να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία. Να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους" ζητώντας να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα ό,τι υλικό διαθέτει "από τον νέο Μαυρίκη".

Δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους

“Δεν αναδείχθηκαν από τις χορηγίες της Siemens, δεν συμμετέχουν σε offshore ούτε έχουν εξοχικά μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο ούτε τους ανήκει το σπίτι του Βολταίρου”

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα. "Καθαρός ουρανός δεν φοβάται ούτε τη λάσπη ούτε το παρακράτος. Άλλοι μάλλον έχουν πολλά να φοβηθούν" υπογραμμίζουν σημειώνοντας ότι "δεν αναδείχθηκαν στην πολιτική από τις χορηγίες της Siemens. Δεν συμμετέχουν σε offshore εταιρείες ούτε έχουν εξοχικά μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο ούτε τους ανήκει το σπίτι του Βολταίρου ούτε εκλέχθηκαν στην κυβέρνηση χάρη στη στήριξη επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL