Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μια αφίσα στη βιτρίνα των ΜΜΕ

Τα καταστήματα και οι μικροεπιχειρήσεις που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να βάλουν στη βιτρίνα μια αφίσα και να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησής τους τη «σύντομη περιγραφή της οικονομικής ενίσχυσης που πήραν»

Με συγκεκριμένους όρους, που περιλαμβάνουν μέχρι και ανάρτηση αφίσας Α3 για ενημέρωση του κοινού, θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 300 και 534 ευρώ, λέει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας και αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που θα τύχουν της ειδικής κρατικής ενίσχυσης.

Με λίγα λόγια, τα καταστήματα και οι μικροεπιχειρήσεις που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να βάλουν στη βιτρίνα τους μια αφίσα και να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησής τους τη «σύντομη περιγραφή της οικονομικής ενίσχυσης που πήραν».

Υπερβολική η απαίτηση θα πει κανείς, αλλά, και πάλι, καλά που δεν έβγαλαν ΚΥΑ ζητώντας από τους δικαιούχους της αποζημίωσης να βάλουν στη βιτρίνα ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη που τους έσωσε από την πείνα και την καταστροφή. Και πάλι καλά να λέμε, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Και τα χειρότερα εξακολουθούν να αποπνέουν την μπόχα της κυβερνητικής καμαρίλας στον χώρο των ΜΜΕ.

Γιατί άντε και να δεχτούμε την υποχρέωση του καταστηματάρχη να πληροφορεί μέσω ειδικής αφίσας τους πελάτες του πως η επιχείρησή του εισέπραξε από το κράτος το ποσό των 534 ευρώ, αλλά πώς να χωνέψει κανείς το γεγονός του να μην υποχρεούται ο επιχειρηματίας της ενημέρωσης να δημοσιοποιήσει το ύψος του χρηματικού ποσού που εισέπραξε από τη «λίστα Πέτσα» εν μέσω πανδημίας;

Γιατί άντε και να καταπιούμε την αφίσα στο μικρομάγαζο της γειτονιάς για τα 300 ευρώ, αλλά πώς να καταπιεί κανείς αυτούς που κατάπιαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να μας πληροφορούν για την αβάσταχτη ευτυχία του ιδιωτικού τομέα με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό; Γιατί να μην τοποθετήσει μια αφίσα με τα χρήματα που εισέπραξε ο δημοσιογράφος που μας έδινε την αποκλειστική είδηση για το κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου από τη σύζυγό του; Γιατί να μην βάλει σε αφίσα τα λεφτά που πήρε ο εκδότης που ανακήρυξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ηγέτη του 21ου αιώνα;

Γιατί δεν βγήκε μια ΚΥΑ και για τους ωφελούμενους της «λίστας Πέτσα»; Μα γιατί δυο μικροεπιχειρηματίες δεν πρόκειται να φαγωθούν μεταξύ τους γιατί ο ένας πήρε 534 και ο άλλος πήρε 300 ευρώ αποζημίωση. Ενώ φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ο ένας υμνητής της καλύτερης κυβέρνησης όλων των εποχών πήρε 100.000 και ο απέναντι λιβανιστής του πρωθυπουργού «Μωυσή» πήρε 800.000 ευρώ. Και μ’ αυτά η κυβέρνηση δεν παίζει…

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο