Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Πέτσας: Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν (Video)

Αδιάλλακτη στάση φαίνεται να κρατάει η κυβέρνηση. Εμμένει στις κλειστές δομές στα νησιά και προχωρά σε έναν ιδιότυπο εκβιασμό των τοπικών κοινωνιών: «Χωρίς κλειστές δομές δεν μπορεί να γίνει η αποσυμφόρηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει άλλο σχέδιο ενώ μόλις χθες που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως αν η κυβέρνηση αποσύρει τα ΜΑΤ και προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών ώστε να μην σηκώνουν όλο το βάρος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στην εξεύρεση λύσεων στο προσφυγικό ζήτημα.

«Είναι υποκριτικό να λέει κανείς πάρτε τους από το νησί να τους πάτε στην ενδοχώρα» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φανερώνοντας την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ: «Υπάρχει προτεραιότητα πριν γίνει αποσυμφόρηση να γίνουν οι κλειστές δομές».

«Στόχος μας να γίνουν οι κλειστές δομές στα νησιά γιατί αν φτιάξουμε στην ενδοχώρα θα δούμε όσα είδαμε χθες στην ενδοχώρα» είπε δείχνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να θυσιάσει τα νησιά αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις.

Αυτό που δεν απαντάει η κυβέρνηση είναι πως σκέφτεται να διαχειριστεί όλο το διάστημα μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες κλειστές δομές την αύξηση των προσφυγικών ροών; 

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις