Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Ξέμειναν με τις απειλές - Στοπ στις μεθοδεύσεις στην Προανακριτική από τον Άρειο Πάγο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξέμειναν με τις απειλές - Στοπ στις μεθοδεύσεις στην Προανακριτική από τον Άρειο Πάγο (Video)

Αυτό ξεκαθαρίζουν πηγές του Αρείου Πάγου που επισημαίνουν επίσης ότι η μόνη αρμόδια σε σχέση με το καθεστώς που διέπει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ενώ την εντολή για την άρση του καθεστώτος προστασίας την δίνουν οι Εισαγγελείς που τους απέδωσαν το καθεστώς προστασίας. Άφησε η Ν.Δ. τις "κουκούλες" έπιασε την "εκκωφαντική σιωπή" των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Φρένο στον εκφυλισμό του ελληνικού σε σικελικό κράτος είναι η διαρροή του Αρείου Πάγου ότι:“οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται σε προκαταρκτική εξέταση δεν έχουν ποινικές ευθύνες, ούτε αίρεται το καθεστώς προστασίας τους"» σχολίασε με ανάρτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αναδιπλώθηκε η Ν.Δ. παραμένοντας επικοινωνιακά ξεκρέμαστη διότι τα μεγάλα λόγια ότι θα τους "βγάλουν τις κουκούλες" κατέπεσαν και ο Θ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι ενώ μπορούν να τους προσαγάγουν βίαια όπως έχει ζητηθεί επί της ουσίας αυτό είναι μια τρύπα στο νερό, αφού δεν συνιστά ποινική ευθύνη η μη εμφάνισή τους στην προανακριτική...

Τό 'στριψε έτσι από το "θα τους βγάλουμε τις κουκούλες" στο "η σιωπή τους είναι εκκωφαντική". Ο Θ. Πλεύρης υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι αύριο η Ν.Δ. θα θέσει θέμα για το καθεστώς προστασίας καθώς και για την κ. Τουλουπάκη.

Αύριο στην Προανακριτική...

Αποφάσεις αναμένεται να πάρει αύριο η Προανακριτική για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, σε συνεδρίαση της που θα διεξαχθεί από τις 10 - 1 όπου θα ξεκινήσει η κατάθεση του Δ. Τζανακόπουλου.

Το θέμα της άρσης της προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος θα θέσει αύριο στην Προανακριτική το ΚΚΕ.,

Συζητείται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Παπαγγελόπουλου. Σε αυτό το σενάριο εμπλέκουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απειλεί με "ισόβια".

Κατάφορη η παραβίαση του ευρωπαϊκού πλαισίου προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος δήλωσε στην ΕΡΤ, η Σία Αναγνωστοπούλου. "Είναι δυνατόν υπουργός της Κυβέρνησης, της Εκτελεστικής Εξουσίας να λέει το όνομα του μάρτυρα ή να απειλεί τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;" πρόσθεσε ενώ υπενθύμισε ότι "θέλανε να βγάλουν την κ. Τουλουπάκη από τα πάντα"

Διαρκής η προσπάθεια εκφοβισμού των μαρτύρων

Ο Θ. Πλεύρης έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Αδ. Γεωργιάδης όσον αφορά τον εκφοβισμό των μαρτύρων.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απειλεί άλλη μια φορά τον Αλ. Τσίπρα με "ισόβια", να στοχοποιεί τους μάρτυρες και να παρουσιάζει ευφάνταστα σενάρια, αερολογίες και ανατριχιαστικές στρεβλώσεις προσβάλλοντας θεσμούς όπως αυτών των προστατευομένων μαρτύρων, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία. Στο θεσμικό κατήφορο ακολούθησε και το ΚΙΝΑΛ με εξαίρεση τον Χάρη Καστανίδη που διαχώρισε από χθες τη θέση του.

«Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις χυδαιότητες μέχρι τέλους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια», δηλώνει το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, σχετικά με την κατ’ επανάληψιν στοχοποίηση του από τον Α. Γεωργιάδη.

Κατ. Μπρέγιαννη

Το βίντεο με τις αποκαλύψεις της Ελβετικής Τηλεόρασης για τη Novartis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL