Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Η γραμματέας του ισχυρού άνδρα της Novartis στην Προκαταρκτική: / Η γραμματέας του ισχυρού άνδρα της Novartis: "Πολλές οι συναντήσεις του Κ. Φρουζή με πολιτικούς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η γραμματέας του ισχυρού άνδρα της Novartis στην Προκαταρκτική: / Η γραμματέας του ισχυρού άνδρα της Novartis: "Πολλές οι συναντήσεις του Κ. Φρουζή με πολιτικούς"

Επιβεβαίωσε τις επανειλημμένες συναντήσεις του Φρουζή με πολιτικά πρόσωπα η γραμματέας του, αλλά δήλωσε ότι δεν τον είδε να δωροδοκεί. Ομοίως ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και ότι δεν πιέστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή Μαρία Μαραγγέλη κατέθεσε χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ότι ο ισχυρός άνδρας της Novartis είχε πολλές συναντήσεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Δεν θυμάμαι πόσες φορές, σίγουρα πάνω από μία», φέρεται να είπε καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό των Α. Λοβέρδου και Κ. Φρουζή ότι συναντήθηκαν μόνο μία φορά.

Με Πτωχό στο Μαξίμου για τη Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας αποκάλυψε συναντήσεις και με τον Α. Σαμαρά και με τον Γ. Στουρνάρα. «Έκλεισα ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό. Ο Φρουζής μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω» φέρεται να είπε και πρόσθεσε ότι «το ραντεβού έγινε στο Μαξίμου, δεν θυμάμαι πότε». Υπογράμμισε ακόμη ότι ο Κ. Φρουζής «συναντούσε τον Δ. Πτωχό στο Μαξίμου για τα θέματα της Novartis. Οι συναντήσεις γίνονταν για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας».

Ιδιωτικού τύπου επιστολή

Θερμές σχέσεις του Κ. Φρουζή και με τον Γ. Στουρνάρα περιέγραψε η μάρτυρας. «Είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς. Τον Στουρνάρα τον αποκαλούσε Γιάννη, για τον Σαμαρά μου είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσω ιδιωτικού τύπου επιστολή» ανέφερε και σημείωσε ότι «μου έλεγε να κλείσω τα ραντεβού. Το ίδιο και με τον Στουρνάρα, εγώ κανόνιζα τα ραντεβού».

Κατέθεσε επίσης ότι έγινε συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Εγώ τον είδα στον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων, όπου ήθελε ο Φρουζής να τον συστήσει στο Δ.Σ.» σημείωσε.

Παντού είχε τροχήλατη βαλίτσα

Η Μ. Μαραγγέλη επιβεβαίωσε και την ύπαρξη της περίφημης τροχήλατης βαλίτσας του Κ. Φρουζή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης τη ρώτησε και η μάρτυρας απάντησε ότι «ο Φρουζής πάντα είχε μαζί του μία τροχήλατη τσάντα, μία μαύρη Samsonite με ροδάκια», που δεν ήταν κλασική Samsonite.

Ο Θ. Πλεύρης τη ρώτησε για τα δημοσιεύματα που την παρουσιάζουν ως προστατευόμενο μάρτυρα, αλλά η Μ. Μαραγγέλη αρνήθηκε να τα σχολιάσει. Ο Θ. Πλεύρης τη ρώτησε γιατί δεν προσέφυγε εναντίον τους και εκείνη απάντησε ότι «δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία».

Απειλητικό sms από τον Φρουζή

Η μάρτυρας, που ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου μέχρι κι αν ο Φρουζής είχε ερωμένη (!), αποκάλυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ισχυρός άνδρας της Novartis της έστειλε sms στο κινητό της τηλέφωνο ζητώντας της να αποσιωπήσει την αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα έγραφε (στα greeklish): «Εάν έχεις και σήμερα ο μη γένοιτο κουβέντα και προσπαθήσουν να βάλουν να πεις πράγματα που θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ, δεν ξέρεις τίποτα...  Αρνήσου ότι ξέρεις οτιδήποτε όπως και είναι έτσι. Έχω απαντήσεις για τα πάντα εάν ποτέ ερωτηθώ. Προσπαθούν κακόβουλα να σε βάλουν να πεις μαλακίες. Χθες δεν μπορούσα να σου μιλήσω από εκεί που ήμουνα. Μιλάμε και σου εξηγώ περισσότερα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μ. Μαραγγέλη πρόσθεσε ότι ο Κ. Φρουζής μετά το απειλητικό sms έβαλε άτομα να την απειλήσουν για να σιωπήσει.

Η Μ. Μαραγγέλη διέψευσε τον ισχυρισμό Φρουζή ότι είχε θυρίδα σε τράπεζα από την οποία πήρε 1 εκατ. και το έδωσε στην οικογένεια Χατζηιωάννου για να του το φυλάξουν την επομένη ημέρα από την έρευνα που του έκαναν οι εισαγγελικές αρχές (όταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν η Ελένη Ράικου).

"Δεν πιέστηκα"

Η γραμματέας του Κ. Φρουζή απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν της ζήτησε να σχολιάσει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ή τα έγγραφα του FBI σύμφωνα με τα οποία ήταν το πρόσωπο που γνώριζε και κατέγραφε τα πάντα - άλλωστε αρνήθηκε ότι γνώριζε τα πάντα.

Η Μ. Μαραγγέλη έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς τον Οκτώβριο του 2017 και στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς στις αρχές του 2018, αλλά ουδέποτε στο εξωτερικό.

Αρνητική ήταν και η απάντηση της Μ. Μαραγγέλη στις ερωτήσεις αν ο Α. Λοβέρδος έστελνε sms τον Κ. Φρουζή, αν αντιλήφθηκε η ίδια επικοινωνία μεταξύ Φρουζή - Λοβέρδου κι αν άκουσε ποτέ ότι ο Α. Λοβέρδος απαίτησε χρήματα σε βαλίτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL