Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Στο πλαίσιο αυτό, είδαμε κινήσεις όπως η εγκατάσταση ενός στρατού μετακλητών με μειωμένα προσόντα και αυξημένες αποδοχές, το ξήλωμα ανεξάρτητων αρχών, το μεγάλο κόλπο με την ψήφο των αποδήμων, τη νεκρανάσταση του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, την απαλλοτρίωση του ΚΕΘΕΑ.

Και ακόμα την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, την κατάργηση των αιτιολογημένων απολύσεων, την αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους σε εργολαβικές εταιρείες, καθώς και σωρεία φωτογραφικών ρυθμίσεων με στόχο κάθε είδους εξυπηρετήσεις επιχειρηματιών φιλικών προς την κυβέρνηση: από το Ελληνικό και το μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την κατοχύρωση των συμφερόντων του κ. Μαρινάκη.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε περισσότερα. Ήδη έχει εξαγγελθεί μια συντηρητική αναδιάρθρωση στην παιδεία, η δημόσια υγεία -την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση μάτωσε για να κρατήσει στα πόδια της- τρίζει επικίνδυνα, στο προσφυγικό προωθείται μια αδιανόητη πολιτική στρατοπέδων συγκέντρωσης. Και βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης -ασχέτως αν δεν συζητείται- παραμένει το ξήλωμα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και η παράδοση της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ακόμα κάποια ανοχή λόγω των οριζόντιων μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ. Όμως, η παραίτηση από τη διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα και οι εκτεταμένες φοροαπαλλαγές προς τους έχοντες την έχουν αναγκάσει να αθετήσει τις υποσχέσεις της. Σύντομα θα την αναγκάσουν να πάρει και πρόσθετα μέτρα.

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν. Και έρχεται η ώρα της κινητοποίησης και των πολιτικών αγώνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL