Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο μαγικός αριθμός 4% ως «πολιτικό δόλωμα»

Η ανάπτυξη, ως γνωστόν, εξαρτάται από δεκάδες παραμέτρους και συγκυρίες και είναι τραγικό λάθος να πουλάς το «πολιτικό δόλωμα» ως πραγματικότητα

 

ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ τηλεοπτική διαφήμιση, σε μια παρέα ο υποψήφιος πατέρας άρχισε να μιλάει με θαυμασμό για τον επερχόμενο γιο του. Θα είναι τόσο σπουδαίος που θα παίξει και στην Μπαρτσελόνα, είπε. Εκεί πετάγεται η σύζυγος και τον ρωτάει. Και αν είναι κορίτσι; Πέφτει σιωπή. Ε, τότε δεν θα παίξει στην Μπαρτσελόνα, πετάγεται μια φίλη και όλοι γέλασαν.

ΑΥΤΗ η διαφήμιση μου θυμίζει τις εξαγγελίες της Ν.Δ. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει συνεχώς ότι στόχος του είναι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 4%! Και όλες οι υποσχέσεις του για φοροελαφρύνσεις στηρίζονται σε αυτόν τον μαγικό αριθμό που, αν δεν προκύψει, ούτε αγόρι θα βγει ούτε και κορίτσι.

ΜΕΤΑ ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει μειώσεις φόρων. Εγώ ήθελα, αλλά δεν με άφησαν οι θεσμοί θα πει μετά! Και θα το πει, διότι πριν μειώσεις τους φόρους, πρέπει πρώτα να έχεις αναπληρώσει με ασφάλεια τα έσοδά σου, για να μην εκτροχιαστείς. Και, συνεχίζοντας, υπόσχεται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%!

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ είναι πως ο ΦΠΑ στην εστίαση έχει μειωθεί από τον περασμένο Μάιο στο 11%, ενώ το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου σύνταξης που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μειώθηκε από 20% σε 13,33% από την 1η.1.2019! Στους δε αγρότες μειώνεται από 18% σε 12%.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ άλλο να αγνοείς ότι η Καβάλα απελευθερώθηκε από τον βουλγαρικό ζυγό και όχι από τον τουρκικό και άλλο να μη γνωρίζεις βασικά μεγέθη που ισχύουν και αφορούν τους εργαζόμενους και να θες να γίνεις πρωθυπουργός.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ως γνωστόν, εξαρτάται από δεκάδες παραμέτρους. Όταν «προϊόντα» όπως ο τουρισμός συνδέονται με τη σταθερότητα, την ειρήνη και την οικονομική ευημερία των ξένων επισκεπτών σε μια πολιτικά διχασμένη και αναστατωμένη από τον ρατσισμό Ευρώπη, με τις κρίσεις στη Βρετανία και την Ιταλία και τους φόβους στη γερμανική οικονομία για τους δασμούς του Τραμπ στις εξαγωγές, είναι τραγικό λάθος να κάνεις το «πολιτικό δόλωμα» πραγματικότητα.

ΓΙΑ ΝΑ προτιμηθεί μια χώρα για σοβαρές και υψηλού επιπέδου επενδύσεις απαιτείται κατάλληλο περιβάλλον, κοινωνική ειρήνη, φιλικές γειτονικές αγορές και επιστημονικό δυναμικό να κάνει τη διαφορά. Πόσο υπεύθυνος είσαι όταν υπόσχεσαι πράγματα που δεν εξαρτώνται μόνο από σένα;

dchristou52@gmail.com

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις