Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεπερνά το 60% η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

Στις εντεκα περιοχές που εληξαν οι προθεσμίες κτηματογράφησης - Από τα εκτιμώμενα 39,1 εκατομμύρια δικαιώματα συνολικά στην Ελλάδα έχουν δηλωθεί τα 12,9 εκατομμύρια (33%), είναι σε εξέλιξη 22,7 εκατομμύρια (58%) και εκκρεμούν 2,7 εκατομμύρια (7%) σε μελέτες που δεν έχουν ανατεθεί έως σήμερα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία κτηματογράφησης του υπολοίπου 63% της έκτασης της χώρας που ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου του 2018 από τα Δωδεκάνησα, ενώ τον περασμένο μήνα, οπότε εξέπνευσαν οι προθεσμίες σε έντεκα περιφερειακές ενότητες της επικράτειας, ο αριθμός των δηλωθέντων δικαιωμάτων ξεπέρασε τα 150.000 έναντι 40.000 του Αυγούστου.

Στο επτάμηνο, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δηλώθηκαν επίσης πάνω από 140.00 δικαιώματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο δημόσιος φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο, από τα εκτιμώμενα 39,1 εκατομμύρια δικαιώματα συνολικά στην Ελλάδα έχουν δηλωθεί τα 12,9 εκατομμύρια (33%), είναι σε εξέλιξη 22,7 εκατομμύρια (58%) και εκκρεμούν 2,7 εκατομμύρια (7%) σε μελέτες που δεν έχουν ανατεθεί έως σήμερα.

Στις περιοχές, που έκλεισε η συλλογή δηλώσεων (Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Κορινθίας και Λάρισας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου), "το ποσοστό δηλώσεων ξεπερνά τον τεχνικό και συμβατικό στόχο του 55% που εξ αρχής είχε τεθεί με τους αναδόχους". Προστίθεται δε ότι η τελευταία ενσωμάτωση στοιχείων δείχνει πως το συνολικό ποσοστό φτάνει στο 57% και αναμένεται να ξεπεράσει τις επόμενες ημέρες το 63% λόγω της ενσωμάτωσης των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης».

Στα νησιά Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος τα στοιχεία δείχνουν πως το συνολικό ποσοστό δηλώσεων φτάνει το 75% και θα προσεγγίσει τις επόμενες ημέρες ακόμη και το 85% για τον ίδιο λόγο.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο υπενθυμίζει ότι τον Οκτώβριο λήγουν όλες οι παρατάσεις που έχουν δοθεί σε δεκαοκτώ Περιφερειακές Ενότητες και δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων. Πρόκειται για τις Π.Ε. Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας με δύο διαφορετικές μελέτες, Ηλείας, Αρκαδίας, Λασιθίου, Ηρακλείου, Δυτικής Αττικής και Μαγνησίας.

Ο δημόσιος φορέας επαναλαμβάνει εκ νέου πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά σε περιόδους αιχμής, κατά κανόνα τις τελευταίες ημέρες, όταν λήγουν οι προθεσμίες συλλογής δηλώσεων, μπορεί να κατοχυρωθεί "η εμπρόθεσμη προσέλευση" και να υποβληθούν τα απαιτούμενα της δήλωσης με ραντεβού σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο